نخستین جلسه اندیشگاه سلامت استان ایلام در تاریخ 11 تیرماه 97 در محل سالن توسعه دانشگاه علوم پزشکی ایلام، با حضور اساتید، صاحبنظران و مسئولین ارگان های مختلف برگزار گردید.
در این جلسه که به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر به همت معاونت اجتماعی دانشگاه به شکل پانل برگزار گردید، اساتید صاحب نظر به بحث و تبادل نظر پرداختند. در ابتدا آقای دکتر صادقی فر ضمن خوش آمدگویی به میهمانان، اظهار داشتند که پس از پایش آسیب های اجتماعی موجود در ایلام، اعتیاد به مواد مخدر یکی از اولویت های نیازمند مداخله شناخته شد و با توجه به هفته مبارزه با مواد مخدر، اولین جلسه پانل پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر برگزار گردید.
در ابتدا جناب آقای دکتر ولی زاده روان پزشک و معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام به حساسیت و چند وجهی بودن معضل اعتیاد اشاره نمود و اظهار داشت که ما در مرحله پیشگیری و بازتوانی ضعیف عمل نموده ایم و جهت موفقیت برنامه های پیشگیری باید از روش های علمی استفاده نمود. وی همچنین تعدد ارگان های درگیر مبارزه با مواد مخدر را سبب موازی کاری و عدم پیشرفت برنامه های مبارزه با مواد مخدر دانست.
در ادامه حجه الاسلام و المسلمین هاشمی مسئول نهاد رهبری ضمن تبریک سالروز آزاد سازی مهران، یکی از ملزومات موفقیت در زمینه مبارزه با معضل اعتیاد را داشتن خط مشی روشن سیاستگذاران دانست.
سپس جناب آقای دکتر کمالوندی به بررسی آسیب شناسی اعتیاد در ایران و ایلام پرداخت و از پراکندگی دستگاههای ذیربط انتقاد نمود. ایشان استفاده از ظرفیت اساتید و صاحب نظران بومی را خواستار شد و با توجه به اینکه اعتیاد به عنوان یک معلول مطرح می باشد، در برنامه ریزی برای جلسات مشابه هر بار به یک موضوع اشاره گردد تا تخصصی و با پوشش تمام جزئیات بوده و منتج به نتایج مثبت گردد.
حجه الاسلام و المسلمین رستمی معاون آموزشی، فرهنگی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی به تبیین نقش بازدارنده دین و خانواده در سقوط فرد به سمت اعتیاد پرداخته و فطرت انسان را دوستدار تعالی و خداجو برشمرد و همین امر سبب ایجاد نظام تربیتی شده و از معضل اعتیاد پیشگیری می نماید.
در ادامه جناب آقای دکتر بازیار به عنوان مدیر مولفه های موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایلام و یکی از بانیان جلسه به توجیه لزوم برگزاری چنین جلسات هم اندیشی پرداخت و رسیدگی به علل چند بعدی آسیب های اجتماعی نظیر اعتیاد را سبب موفقیت این برنامه هم دانست.
سپس دکتر کردی معاون اجتماعی سازمان بهزیستی به اقدامات صوت پذیرفته واحد متبوع خویش در خصوص مبارزه با اعتیاد پرداخت و کنترل عوامل موثر بر اعتیاد و پیگیری افراد پس از بهبودی را ضروری دانست.
سخنران بعدی این جلسه جناب آقای دکتر محمدیان در خصوص راههای پیشگیری از اعتیاد به ایراد سخن پرداخت و مولفه هایی مانند تبلیغات صحیح و کارشناسی شده، ارائه آموزش در متن جامعه و در بین همه اقشار جامعه و استفاده از افراد صاحب نفوذ مانند بزرگان طوایف را در موفقیت برنامه های پیشگیری موثر دانست.
در ادامه خانم دکتر خلیقی متخصص مسمومیت و پزشکی قانونی به اهمیت توجه بیشتر به اعتیاد در زنان به عنوان پایه گذاران سلامت فرزندان در دوران بارداری و شیرخوارگی تاکید نموده و مسئله مهم دیگر را اعتیاد در مدارس عنوان نمودند که با توجه به تاثیر همسالان روی نوجوانان، خواستار برنامه ریزی در جهت سلامت مدارس شدند.
سپس آقای وحید ملکشاهی مسئول خانه مشارکت دانشگاه علوم پزشکی ایلام، در مورد اجرای طرح های کاربردی در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد در محلات مختلف ایلام اعلام آمادگی نمود و خواستار مداخلات دقیق بر اساس نوع بافت و فرهنگ هر منطقه شد.
سرکار خانم پورنجف نماینده موسسات مردم نهاد نیز مراکز دولتی را به دلیل محدودیت های خاص ناتوان از پیشگیری و مهار معضل اعتیاد دانست و سازمان های مردم نهاد را اهرم قدرتمندی در جهت کمک به مراکز دولتی درگیر مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد برشمردند.
در ادامه سرکار خانم طهماسبی نیز مراکز دولتی را حلقه واسط سازمان های مردم نهاد و دولت دانست و در خصوص حمایت و اجرای برنامه های موثر در مبارزه با مواد مخدر اعلام آمادگی نمودند.
جناب آقای صادقی به عنوان نماینده واحدهای اقامت میان مدت ترک اعتیاد به بیان مشکلات حوزه کاری خود پرداخت و انتظارات خود در جهت حمایت از بهبود یافتگان را عنوان نمودند.
در پایان اساتید و حاضران در جلسه به تبادل نظر پرداختند و راهکارهای خود در خصوص برگزاری هر چه بهتر جلسات آتی را بیان نمودند.
در پایان آقای دکتر صادقی فر از حضور و هم اندیشی حضار تشکر نموده و با ذکر صلوات ختم جلسه را اعلام نمودند.