نشست معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با روسای شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها
امتیاز:
نشست معاون اجتماعی و کارشناسان معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با روسای شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها در محل معاونت اجتماعی دانشگاه برگزار گردید.
دکتر جمیل صادقی فر، معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین گزارشی از فعالیتهای حوزه معاونت اجتماعی دانشگاه ارائه داد و واحدهای مختلف معاونت اجتماعی را به طور کامل معرفی کرد و گفت: معاونت اجتماعی عملا از آغاز سال جاری به شکل فعلی شروع به فعالیت کرده است و همکاران حوزه معاونت اجتماعی بسیار پرتلاش و جدی پیگیرکارها ی محوله هستند. وی افزود: همکاری خوب روسای شبکههای بهداشت و درمان شهرستان ها با حوزه معاونت اجتماعی قابل تقدیر است. دکتر صادقی فر به تعاملات هر چه بیشتر معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی از شبکه های بهداشت و درمان در راستای پیشبرد اهداف اجتماعی شدن سلامت تاکید کرد.
دکتر جوروند،کارشناس مسئول جلب مشارکت های مردمی و امور خیرین دستور کار جلسه را بیان کرد و گفت: دستور کار اول جلسه، بحث اجتماعی شدن سلامت است و تنها راه برون رفت از بسیاری از مشکلات سلامت این است که اجتماعی شدن سلامت را به صورت محوری دنبال کنیم. وی گفت: بایستی مردم همانطور که برای خانهدار شدن ، تحصیل فرزندان و... برنامه ریزی می کنند برای سلامت خود و خانواده شان در آینده برنامه ریزی کنند.دکتر جوروند افزود: تدوین سند اجتماعی شدن سلامت دانشگاه در حال انجام است و یکی از شاخصه هایی که در دستور کار وزارت قرار دارد، راه اندازی کانون های سلامت محله و خانه مشارکت های مردمی است و منظور از راه اندازی فقط ایجاد ساختار نیست بلکه در کنار ساختار باید ایجاد عملکرد هم داشته باشیم.
دکتر بازیار، مدیر مولفه های اجتماعی سلامت گفت: یکی از کارهای عمده و مهم معاونت اجتماعی دانشگاه، راه اندازی کانونهای سلامت محله است که هدف از راه اندازی این کانون ها، جلب مشارکت های ساختارمند مردمی است و به منظور ساختارمندکردن مشارکت مردم ایجاد می شوند. وی افزود: با توجه به اینکه درهر محله باید یک کانون سلامت راه اندازی شود، تا پایان سال 97 بایستی 15 درصد کانون ها تشکیل شوند که این امر یکسری ساختارها والزامات را از جمله فضای فیزیکی می طلبد که روسای شبکه های بهداشت و درمان میتوانند در صورت امکان از فضای فیزیکی شبکه ها یا از ظرفیت مساجد، کمیته امداد، بهزیستی، آموزش و پرورش و... استفاده کنند. وی در ادامه به نحوه انتخاب دبیر و جانشین دبیر برای کانون های سلامت محله اشاره کرد و آماری از کانون های سلامت محله شهرستان ها که مقدمات راه اندازی آنها فراهم شده یا راه اندازی شده اند ارائه داد.
در ادامه جلسه کارشناسان امور خیرین، سازمان های مردم نهاد، آموزش سلامت، دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی، پیام گزاران سلامت و خانه مشارکت های مردمی به بیان انتظارات خود از مجموعه همکاران شبکه های بهداشت و درمان پرداختند.
دکتر خورشیدی، رئیس شبکه بهداشت ودرمان شهرستان ایوان به راه اندازی کانون های سلامت محله در شهرستان ایوان اشاره کرد و گفت: بعد از راه اندازی کانون های سلامت محله، تداوم کار این کانون ها اهمیت بسیاری دارد به دلیل اینکه باعث ایجاد انگیزه هم در سیستم و هم در بین مردم جهت پیگیری برنامه های سلامت محور خودشان می شود. وی افزود: بایستی از روش های نوین برای طرح مسائل مرتبط با سلامتی و نهادینه کردن رفتارهای سلامت در جامعه استفاده کرد.
دکتر نیکونهاد، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان آبدانان، به راه اندازی موسسه خیریه بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) شهرستان آبدانان به عنوان اولین موسسه خیریه بیمارستانی در استان اشاره کرد وگفت: مشارکت یکی از حقوق اساسی هر انسان است و ما بایستی با ارتقاء سطح سواد سلامت مردم، در افزایش مشارکت آنها در حوزه سلامت کوشا باشیم. وی در ادامه بیان کرد: ما در شهرستان آبدانان می توانیم از ظرفیت فضای فیزیکی خانههای بهداشت در روستاها و مراکز بهداشتی درمانی در سطح شهرستان، جهت راه اندازی کانون های سلامت محله استفاده کنیم.
نصرالهی، معاون بهداشتی مرکز بهداشت و درمان شهرستان ایلام، به راه اندازی و تجهیز کانون های سلامت محله سرطاف، رزمندگان و... اشاره کرد و گفت: کانون های سلامت محله در افزایش مشارکت مردم در حوزه سلامت می توانند بسیار تاثیرگذار باشند و سعی ما بر این است که بتوانیم فعالیت این کانون ها را تداوم بخشیم.
همتی، رئیس شبکه بهداشت ودرمان شهرستان بدره، گزارشی از راه اندازی کانون های سلامت محله در سطح شهرستان ارائه داد و گفت: کانون های سلامت محله فعلا در مرحله ایجاد ساختار است و امیدواریم با حمایت های مالی و معنوی، در سطح وسیع فعالیت های خود را آغاز کنند.
در پایان جلسه، روسای شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها، درخواست ها و کاستی های پیش روی ایجاد و توسعه برنامه های اجتماع محور سلامت را بیان کردند.