X
تاریخ انتشار: شنبه 22 دی 1397
برگزاری اولین کارگروه پیشگیری از آسیب های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام

  برگزاری اولین کارگروه پیشگیری از آسیب های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام

امتیاز: Article Rating

اولین کارگروه پیشگیری از آسیب های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، با حضور رئیس دانشگاه و اعضاء کارگروه، در محل دفتر ریاست دانشگاه علوم پزشکی برگزار گردید.

دکتر کریم همتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خوش آمد گویی به حاضرین در جلسه بیان کرد: با توجه به بالا بودن آمار اقدام به خودکشی در استان، اقدامات متناسبی در پیشگیری از آسیب های اجتماعی از جمله خودکشی صورت نگرفته است. وی ابراز کرد: تشکیل مرکز مداخله اجتماعی در استان ایلام ایده جدیدی است که پیگیری های آن در دست اقدام است. این مرکز طبیعتا یک مرکز چند وجهی است که علاوه بر دانشگاه علوم پزشکی برخی ادارات هم در آن دخیل هستند. تشکیل این مرکز در زمینه پیشگیری از خودکشی بارقه امیدی است که پس از تشکیل در استان ایلام به کل کشور تعمیم داده خواهد شد و شایسته است که اقدامات لازم و کافی در جهت تشکیل این مرکز  صورت پذیرد. دکتر همتی افزود: تخصیص اعتبارات به این مرکز در دسته برنامه های کلان قرار گرفته است.

دکتر صادقی فر، معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ضمن تشکر از تلاش های ارزشمند ریاست محترم دانشگاه در پیگیری مقوله آسیب های اجتماعی، گفت: با توجه به وضعیت آسیب های اجتماعی در استان، بایستی دیدگاه فعال‌تری نسبت به موضوع خودکشی داشته باشیم. وی افزود: با توجه به طرح تقسیم ملی که بیش از 20 آسیب اجتماعی از جمله: طلاق، حاشیه نشینی، زنان سرپرست خانوار، اختلالات روانپزشکی و... در آن مشخص شده است، هر دستگاه متولی اجرایی شدن یکی از این مقوله ها است و در استان ایلام مشخصا دانشگاه علوم پزشکی متولی موضوع اختلالات روانپزشکی با تاکید بر خودکشی می باشد و دستگاه های دیگر نیز ضروری است به عنوان همکار به این موضوع ورود کنند. دکتر صادقی فر خاطرنشان کرد: با توجه به ارائه پروپوزال از طرف دانشگاه علوم پزشکی ایلام مقرر گردیده است که بودجه مناسبی در خصوص پیشگیری از خودکشی به استان ایلام تخصیص داده شود. وی در ادامه گفت: در طرح تقسیم کار ملی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام متولی کارگروه های سلامت روان، مسائل اجتماعی- فرهنگی در محیط های دانشگاهی و بحث ایدز می باشد و در بقیه کارگروه ها از جمله: طلاق، حاشیه‌‌نشینی و... دانشگاه علوم پزشکی به عنوان دستگاه همکار فعالیت می کند. وی بیان کرد: هدف از تشکیل کارگروه آسیب های اجتماعی در ساختار معاونت اجتماعی دانشگاه، سیاست گذاری و برنامه ریزی مطلوب و مناسب در جهت تدوین برنامه عملیاتی است که بتوانیم نقش متولی‌گری خود را به بهترین نحو ایفا کنیم. دکتر صادقی فر از تلاش های خوب معاونت بهداشتی، معاونت غذا و دارو، معاونت درمان و مرکز تحقیقات پیشگیری از آسیب های اجتماعی معاونت تحقیقات و فناوری در ارتباط با مقوله خودکشی تقدیر نمود.

 

دکتر ولی زاده، روانپزشک و معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام بیان کرد: در بحث اختلالات روانپزشکی و آسیب‌های اجتماعی حرکت دانشگاه علوم پزشکی در سال جاری مثبت ارزیابی می شود. وی افزود: علیرغم انجام تمام برنامه ریزی هایی که داشته ایم نتوانسته ایم آسیب های اجتماعی از جمله خودکشی را کاهش دهیم پس بایستی کارهای انجام شده و تلاش ها ی ما با میزان آسیب ها هم خوانی داشته باشد. وی از تشکیل جلسات مشترک معاونت های دانشگاه علوم پزشکی ابراز رضایت کرد و گفت: در راستای تشکیل جلسات مشترک معاونت های حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایلام جلسه ای در خصوص نحوه ارجاع بیماران روانپزشکی و نحوه برخورد با بیمارانی که اقدام به خودکشی کرده اند، تشکیل شد. وی افزود: شایسته است به منظور فرهنگ سازی اقشار مختلف جامعه در بحث اختلالات روانپزشکی و پیشگیری از خودکشی کلاس های آموزشی بهداشت روان برای پرسنل دانشگاه علوم پزشکی برگزار گردد. دکتر ولی زاده در ادامه گفت: بایستی عوامل و نیروهای خارج از سازمان هم در بحث آسیب های اجتماعی شرکت داده شوند چون می توانند در تغییر ریسک فاکتورهای خودکشی نقش موثر دارند. وی گفت: شاید ما نتوانیم نقش موثری در برنامه های اجرایی داشته باشیم به دلیل اینکه فعالیت ما بیشتر در حوزه آموزش و برنامه است در صورتی که ریسک فاکتورها شامل اعتیاد، حاشیه نشینی، پیشگیری از توزیع مواد مخدر، ایجاد نشاط اجتماعی، فرهنگ سازی، ترافیک و... است که برنامه های اجرایی مناسبی را می طلبد.

دکتر راضی ناصری فر، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: در ارتباط با آسیب های اجتماعی سه محور اصلی داریم که محور اول، استانداری است که 8 کمیته کاهش آسیب های اجتماعی در رابطه با خوکشی تشکیل داده است که 4 کمیته در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفته است و دانشگاه علوم پزشکی بایستی بیلان کاری خود را در این کمیته ها ارئه دهد. وی گفت: کاربران سامانه سیب آموزش کافی در زمینه ثبت صحیح اطلاعات ندیده اند و بایستی آموزش هایی مدون برای تمام کارکنان ارائه شود. دکتر ناصری فر ابراز داشت: یک طرح در قالب برنامه WHO در دست اقدام است که از طریق استانداری اعتبار برای آن تعریف شده است. در این طرح با توجه به تمرکز نیروهای تخصصی در شهر ایلام، به صورت پایلوت برای شهر ایلام اجرا خواهد شد. وی در خاتمه صحبت های خود آمار خودکشی های منجر به فوت و اقدام به خودکشی را در سطح استان به تفکیک جنسیت ارائه نمود.

دکتر روح الله استاک، معاون دانشجویی- فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: بایستی موضوعات را صرفا از دید روانشناسی نگاه نکنیم و راهکارهای مربوط به حوزه اجتماعی را مد نظر قرار دهیم.

دکتر محمدیان، معاون پژوهشی مرکز آسیب های روانی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از همکاری استانداری با دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: ما در صدد راه اندازی یک مرکز تخصصی خدمات روانشناسی و مشاوره در مرکز استان هستیم، مجوز تاسیس این مرکز اخذ شده و مشکل نیروی انسانی نداریم تنها مشکل، در زمینه ایجاد فضای فیزیکی برای این مرکز است که امیدواریم با رایزنی ها و مساعدت مسئولین فضای فیزیکی مناسبی برای شروع فعالیت در اختیار این مرکز قرار گیرد.

جلسه با اظهار نظر سایر اعضاء کارگروه آسیب های اجتماعی به پایان رسید.

 

 

تصاویر
  • برگزاری اولین کارگروه پیشگیری از آسیب های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام
  • برگزاری اولین کارگروه پیشگیری از آسیب های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام
  • برگزاری اولین کارگروه پیشگیری از آسیب های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام
  • برگزاری اولین کارگروه پیشگیری از آسیب های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام
ثبت امتیاز