با حضور نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه ایلام، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، مسئول نهاد رهبری و برخی از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی، روسای بانکهای عامل، شرکتها و موسسات خیریهای و خیرین نیکوکار حوزه سلامت؛ دومین همایش تجلیل از خیرین و یاوران سلامت استان ایلام برگزار شد.
در ابتدای این همایش سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و تقدیر از توجه و عنایت ویژه امام جمعه محترم ایلام به حوزه سلامت و همچنین تشکر مساعدت خیرین سلامت اظهار داشت: نقش خیرین نیکوکار در عرصه های مختلف از جمله حوزه سلامت نقشی پررنگ و ارزشمند است و حضور آنان در این عرصه، توانسته به رفع بسیاری از نارساییها و کمبودها ختم شود.
دکتر جاسم محمدی افزود: خیرین نیکوکار در احداث زیرساختها و تامین امکانات و تجهیزات حوزه سلامت همواره دانشگاه علوم پزشکی را یاری نموده اند که قابل تقدیر است.
وی در ادامه سخنان خود به چارت سازمانی معاونت اجتماعی در سال ۹۶ و تبدیل آن به مرکز مشارکتهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: اگر چه این حوزه از معاونت اجتماعی به مرکز مشارکتهای اجتماعی تنزل یافت اما در دانشگاه علوم پزشکی با توجه به محرومیت استان و نیاز به حمایت خیرین نیکوکار؛ جایگاه مشارکتهای اجتماعی حفظ و تقویت شد و خوشبختانه در حال حاضر به شایستگی در مسیر خدمت به مردم و سیستم فعالیت میکند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: استان ایلام با دارا بودن بیشترین مرز مشترک با کشور عراق، نیازمند توجه ویژه به صنعت توریسم درمانی و توسعه آن می باشد که در این راستا باید با تقویت زیرساخت ها و فراهم کردن امکانات و تجهیزات مربوطه برای تحقق این هدف مهم گامهای موثری برداریم.
وی بیان داشت: در بسیاری از استانها، بیمارستانها و مراکز درمانی موقوفه هستند که نشانگر نقش مهم و محوری خیرین در عرصه سلامت است اما در استان ایلام به دلیل محرومیت و عدم برخورداری از ظرفیتهای اقتصادی، در این عرصه در مقایسه با سایر مناطق کشور در سطح پایینتری قرار داریم و نیاز به فرهنگ سازی بیشتر در این عرصه احساس میشود.
دکتر محمدی در خاتمه سخنان خود به کمک و مساعدت بانکها، موسسات خیریهای، بنگاههای اقتصادی و سازمانهای مردم نهاد حوزه سلامت اشاره کرد و یادآورشد: موسسات و بنگاههای اقتصادی مبلغ ۱۹۸میلیارد ریال در قالب ساخت و ساز مراکز مورد نیاز حوزه سلامت و خرید تجهیزات و سازمانهای مردم نهاد حوزه سلامت و موسسات خیریهای نیز مبلغ ۱۱۳ میلیارد ریال در قالب تفاهمنامههای مختلف با محوریت کمک به درمان بیماران نیازمند مساعدت داشتهاند که قابل تقدیر است.
در ادامه نیز نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و خیرمقدم به مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و خیرین و یاوران حوزه سلامت؛ با بیان آیات، روایات و احادیثی در رابطه با فرهنگ وقف در جامعه اظهار داشت: کسانی که دست سخاوت دارند و از سرمایه و داشتههای خود به دیگران میبخشند، خداوند متعال نیز آن را جبران میکند.
حجت الاسلام والمسلمین اللهنور کریمیتبار به آثار و برکات مساعدتهای خیرین نیکوکار در دنیا و آخرت اشاره کرد و ابراز داشت: سرمایه گذاریهای اقتصادی و دنیوی اگرچه ممکن است منفعتهای جزئی و موقتی را برای صاحبان به دنبال داشته باشد اما منافعی که انسان از یک موقوفه میبرد، بی نهایت است و تا زمانی که از آن برای خدمت به مردم استفاده میشود، همچنان اجر و ثواب آن متعلق به صاحب آن موقوفه خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه در استان نیاز است بر روی مسئله وقف و فرهنگ سازی در این راستا کار شود اما خوشبختانه در ایام شیوع بیماری کرونا و آسیب به برخی از مشاغل؛ کمکهای مومنانه از سوی مردم به اقشار نیازمند و آسیب پذیر بسیار پررنگ بود که از این نگاه سخاوتمندانه مردم شریف استان تقدیر و تشکر می کنم.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام یادآورشد: از زحمات و خیرین نیکوکار که برای رفع نیازها و دغدغه های حوزه سلامت در کنار دانشگاه علوم پزشکی بودهاند و به این مجموعه خدمتگزار یاری رساندهاند، صمیمانه تقدیر و تشکر میکنم.
در ادامه نیز مدیر مرکز مشارکتهای اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از عنایت و توجه ویژه امام جمعه ایلام به حوزه سلامت و تقدیر از زحمات و تلاشهای خیرین و یاوران سلامت؛ به اهداف و رسالت مرکز مشارکتهای اجتماعی دانشگاه و اقدامات انجام شده در این مرکز اشاره کرد و گفت: در دوران شیوع بیماری کرونا وجود مرکز مشارکتهای اجتماعی نسبت به گذشته بیشتر احساس شد و به نوعی حضور مردم و جامعه در دستیابی به اهداف سلامت بیشتر مد نظر قرار گرفت.
دکتر رضا جوروند در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از اولویتهای حوزه سلامت اشاره کرد و افزود: در حوزه مشارکتهای اجتماعی دانشگاه یکسری اولویتها را شناسایی کردهایم و در دستور کار ما برای آینده قرار دارند. از جمله این نیازمندیها میتوان به مرکز رادیوتراپی، دستگاه ماموگرافی، احداث مراکز فوریتهای پزشکی، امکانات و تجهیزات حوزه سلامت و... اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: برای تکمیل و به بهرهبرداری رساندن پروژههای اولویتدار استان در حوزه سلامت، تقریباً اعتباری ۳۰۰ میلیارد تومانی نیاز است. این مبلغ در نگاه اول ممکن است بزرگ به نظر برسد اما دست یافتنی است و میتوان با بهرهگیری از ظرفیت عظیم خیرین این مسئله را محقق نمود.
گفتنی است که در بخش پایانی این همایش با حضور امام جمعه ایلام، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، از روسای بانکهای عامل، شرکتها و موسسات خیریهای و خیرین و یاوران حوزه سلامت با اهداء لوح و تندیس تجلیل به عمل آمد.