برگزاری اولین نشست اندیشگاه سلامت استان در سال 1404 با موضوع شناسه گذاری محصولات خام کشاورزی و دامی
امتیاز:
اولین نشست اندیشگاه سلامت استان ایلام روز شنبه 17 خردادماه ۱۴۰۴ در سالن جلسات معاونت تحقیقات و فن آوری دانشگاه برگزار شد. در این نشست که با حضور دکتر صادقی فر رئیس اندیشگاه سلامت استان، دکتر نوروزمهرنماینده شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، مدیر کل محترم سازمان استاندارد، مدیران بخش های زراعت، شیلات، باغبانی، حفظ نباتات و رئیس شرکت خدمات حمایتی کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان، نمایندگان سازمان منابع طبیعی، دامپزشکی، معاونت بهداشتی و معاونت غذا و دارو، مراکز تحقیقاتی، اعضای هیات علمی و دکتر رضا جوروند رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه و کارشناسان دبیرخانه برگزار گردید، چالش ها، فرصت ها و راهکارهای اجرای آئین نامه بند(خ) ماده 71 قانون پنج ساله هفتم پیشرفت کشور جمهوری اسلامی ایران به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
در ابتدای نشست دکتر جمیل صادقی فر رئیس اندیشگاه سلامت استان پس از عرض خیر مقدم، مطالبی در خصوص ساختار، نقش و نحوه فعالیت اندیشگاه سلامت ارائه کرده و بر اهمیت شناسه گذاری محصولات خام کشاورزی در فرآیند حفظ و ارتقاء سلامت جامعه تاکید کردند.
سخنران بعدی اندیشگاه دکتر نوروزمهر نماینده شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشوربود؛ که به صورت وبیناری پس از تشکر از اعضای اندیشگاه برای پرداختن به این موضوع مهم، از اقدامات انجام شده طی چند سال گذشته در راستای تصویب آئین نامه بند(خ) ماده 71 سخن گفت؛ ایشان با بیان بخش های مهم آئین نامه، تعدادی از مهمترین چالش های موجود از جمله ضعف زیرساخت ها، خرده مالکی، عدم تدوین و ابلاغ دستورالعمل اجرایی بند (خ) ماده 71 و ... را نام برده و بر همدلی و همکاری نزدیک وزارت خانه و سازمانهای ملی برای اجرای این آئین نامه تاکید کردند.
در ادامه دکتر رضا جوروند رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ضمن ارائه بندهای آئین نامه اجرایی بند (خ) ماده 71 در قالب پاورپوینت، به نقش کلیدی سازمان جهاد کشاورزی در اجرای این آئین نامه پرداخت و بر لزوم همکاری موثر سازمان های دارای شرح وظیفه در سطح استان با سازمان جهاد کشاورزی جهت اجرا و پیشبرد موفقیت آمیز آئین نامه تاکید کردند.
در این نشست دکتر سیامک بیگی رئیس شرکت خدمات حمایتی کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان در قالب بحث آموزشی با موضوع " چالش ها، فرصت ها و راهکارهای اجرای آئین نامه بند(خ) ماده 71 قانون پنج ساله هفتم پیشرفت کشور جمهوری اسلامی ایران" به بیان چالش های موجود در فرآیندهای کاشت، تولید، عرضه و مصرف سموم و آفت کشها، چالش های برداشت، حمل و نقل و نگهداری مواد خام غذایی، شبکه توزیع و فروش محلی محصولات و گزارشی از وضعیت موجود استان در این زمینه ارائه کردند.
سخنران بعدی نشست خانم ابراهیم زاده مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی، آشامیدنی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه بود که طی گزارشی از نمونه برداری از محصولات غذایی خام از میدان عرضه میوه و تره بار و مغازهای سطح شهر از سال 1393 توسط همکاران معاونت با هدف سنجش میزان باقیمانده در سه بخش فلزات سنگین، آفت کش ها و نیترات خبر داد و اعلام کرد که در سال 1403 تعداد 431 نمونه در این زمینه بررسی شده که در تعدادی از نمونه ها شاهد عدم انطباق بوده ایم.
در ادامه و پس از بیان نظرات تعدادی از عزیزان، حاضران در اندیشگاه به چهار گروه تقسیم شده و هرگروه به صورت مجزا با بحث گروهی، فهرستی از چالش ها، فرصت ها و راهکارهای احتمالی مناسب جهت پیشبرد اجرای آئین نامه تهیه نموده و توسط نماینده گروه ارائه کردند.
در خاتمه نشست دکتر صادقی فر رئیس اندیشگاه ضمن تشکر از حضور فعال شرکت کنندگان در نشست به جمع بندی مطالب پرداخته و بر لزوم طرح تعدادی از پیشنهادات مطرح شده در اندیشگاه در کارگروه های سیاست گذاری استانداری از جمله شورای برنامه ریزی استان، کارگروه فرهنگی، اجتماعی، سلامت، زنان و خانواده و ... جهت اخذ مصوبات لازم تاکید کردند.
لینک خبر