X
تاریخ انتشار: یکشنبه 17 تیر 1397
برگزاری اولین مجمع سلامت شهرستان مهران

  برگزاری اولین مجمع سلامت شهرستان مهران

امتیاز: Article Rating

پیرو هماهنگی معاونت اجتماعی، شبکه بهداشت و درمان و فرمانداری شهرستان مهران، اولین مجمع سلامت شهرستان مهران در تاریخ 16/4/97 در محل فرمانداری این شهرستان برگزار گردید. پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود مقدس جمهوری اسلامی ایران، دکتر آژ سرپرست شبکه بهداشت و درمان مهران ضمن خیر مقدم به حاضرین در خصوص اهمیت مجمع مطالبی را ارائه نموده و گزارشی از فعالیت های انجام گرفته در حوزه سلامت را بیان نمودند.

 در ادامه آقای مهندس زرگوشی معاونت سیاسی فرماندار به بیان اهمیت سلامت و امنیت در جامعه پرداختند و کلیه ادارات شهرستان را موظف به همکاری و تلاش در جهت ارتقاء سلامت جامعه نموده، به نقش کلیدی بانوان جامعه در سلامت فرزندان اشاره کرد و سلامت جامعه را در گرو سلامت مادران دانست. 

در ادامه آقای دکتر صادقی فر معاونت محترم اجتماعی دانشگاه به تشریح وظایف و اهمیت مجمع سلامت شهرستان پرداخته و اعلام نمودند که وزارت بهداشت به تنهایی توان تامین سلامت مردم راندارد و کلیه دستگاه ها و ادارات  و سازمانهای مردم نهاد می بایست در خصوص تامین سلامت مردم تلاش نمایند.

ایشان در ادامه به تشریح اقدامات انجام گرفته توسط مجمع سلامت از ابتدای تشکیل تا کنون پرداخته و نقش مجامع سلامت را در افزایش سطح سلامت جامعه بیان نمودند.

 در ادامه آقای ملکشاهی رئیس خانه مشارکت مردمی دانشگاه به بیان دیدگاه و چالشهای موجود پرداختند و ضمن تاکید به همکاری سازمانهای مردم نهاد، داشتن مجامع سلامت فعال را در گرو سازمانهای مردم نهاد فعال دانست.

در پایان ضمن جمع بندی نظرات حاضرین و نمایندگان سازمان های مردم نهاد، تصمیمات و بیانیه پایانی مجمع توسط دکتر آژ به شرح زیر قرائت گردید

 

     حمد و سپاس، خداوند بخشنده و مهربان، که سلامتی را به عنوان یک موهبت بی بدیل و نعمت کم نظیر به انسان ارزانی کرد و صیانت از آن را بر همگان فریضه نمود. خرسندیم که با حضور پر شور شما مدیران ارشد، کارشناسان و دلسوزان سلامت، اولین مجمع سلامت شهرستان را تشکیل داده و در راستای ارتقای سلامت مردم غیور، متدین، انقلابی و روشنفکر شهرستان مهران با نگاهی به آینده‏ای درخشان، گام برداشتیم.

     ضمن سپاس از همه تلاشهایی که از سوی سازمانها و نهادهای حاکمیتی، سازمانهای مردم نهاد، تشکل های مدنی، صاحبنظران حوزوی و دانشگاهی و اصحاب رسانه پیرامون تامین، حفظ و ارتقاء سلامت مردم شهر مهران به انجام رسیده، نظر به نقش انکار ناپذیر سلامت در توسعه و پیشرفت همه جانبه و پایدار شهرستان، مجمع سلامت شهرستان، توجه به ابعاد چهار گانه سلامت شامل «جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی»، صیانت از محیط زیست و تقویت مشارکت مردم را گفتمان غالب شهرستان در سال 97 اعلام کرده و همان طور که در شعار "توانمندسازی، مسئولیت پذیری و مشارکت اجتماعی برای سلامت" نمایان است، سلامت را به عنوان محور سیاستگذاری ها، برنامه ها، تخصیص منابع و اقدامات فرابخشی موثر بر سلامت شهرستان، تعیین می نماید.

     شرکت کنندگان در این مجمع که نمایندگان سطوح مختلف مدیریتی، بخش های مختلف دولتی و خصوصی، سازمانهای مردم نهاد و شهروندان شهر مهران می باشند، ضمن اعتقاد قلبی به شعار "توانمندسازی، مسئولیت پذیری و مشارکت اجتماعی برای سلامت"  بر موارد ذیل تاکید می نمایند:

 

1-  یکی از مظاهر راستین «عدالت» که از آرمان های انقلاب شکوهمند اسلامی و اولویت های مصرح در قانون اساسی، سیاست های کلان سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، برنامه پنج ساله توسعه و سایر اسناد بالادستی است، «عدالت در سلامت و مولفه های اجتماعی تعیین کننده سلامت» می باشد که مصادیق آن شامل سواد، مسکن، اشتغال، سرانه درآمد خانوار، ایمنی جاده ها، آب آشامیدنی سالم، فاضلاب، محیط زیست، دسترسی به فرآورده های غذایی سالم و ایمن، وضعیت زنان سرپرست خانوار، ناعدالتی جنسیتی و ... بوده و به روشنی اثبات می کند که تامین، حفظ و ارتقاء سلامت و همچنین عدالت در سلامت، تنها محدود به نظام سلامت نبوده و نیازمند مشارکت مردم و همکاری بین بخشی است. بر این اساس، همه اعضای مجمع، خود را متعهد و مسئول می دانند که به سهم خود برای بهبود وضعیت این شاخص ها در سال 97 تلاش موثرتر و منسجم تری را مبذول نمایند.

 

2-  شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهران به عنوان متولی اصلی تأمین سلامت درشهرستان، در راستای اجرای هدفمند و هرچه بهتر وظایف ذاتی خود متعهد می‌گردد با ارتقاء همکاری های بین بخشی نسبت به شناسایی، در اولویت قراردادن عوامل اجتماعی مؤثر برسلامت و تدوین سیاستهای مبتنی بر شواهد اقدام نماید.

 

3-  در قالب مصوبه اولین مجمع سلامت شهرستان، همه دستگاه ها و سازمان های حاکمیتی در شهرستان، متعهد می شوند تا در حیطه اختیارات و رسالت سازمانی خود، در سیاستگذاری ها، برنامه ریزی ها، تخصیص منابع و اقدامات، حفظ و ارتقاء سلامت مردم را مد نظر قرار داده و سیاست گذاری‏های خود را با محوریت سلامت مردم انجام دهند.

 

4-  با عنایت به اینکه مردم، مهم ترین و اصلی ترین ذینفعان سلامت محسوب می گردند، همه دستگاه های اجرایی عضو مجمع، متعهد می شوند تا زمینه و تسهیلات بهتر و مناسب تری را برای بهره گیری از سرمایه های فکری و مشارکت اجرایی مردم و نهادهای مدنی فراهم آورده و اجتماعی سازی سلامت را عینیت بخشند.

 

5-  متولیان امر تعلیم و تربیت، فرهنگ، اصحاب رسانه و تشکل های مردم نهاد، متعهد می شوند تا با محوریت شورای پیام‌رسان سلامت، نسبت به ارتقاء سواد و فرهنگ سلامت به عنوان یکی از بسترهای تقویت مشارکت آگاهانه مردم در حوزه سلامت، اقدامات موثر توأم با برنامه‏ریزی دقیق را انجام دهند.

 

6-  با توجه به نقش مهم و کلیدی سلامت بانوان در سلامت جامعه و تربیت نسل آینده، همه دستگاه های اجرایی عضو مجمع، متعهد می شوند تا با توجه به نقش و رسالت خویش، نیازهای سلامت این بخش از جامعه را به طور ویژه در دستور کار خود قرار داده و اقدامات عملی لازم را برای ارتقای سلامت بانوان شهرستان به عمل آورند.  

 

7-  سلامت معنوی از ابعاد مهم سلامت بوده و تقویت آن باعث خواهد شد تا از بروز بسیاری از اختلالات و ناهنجاری ها در جامعه پیشگیری شود. اولین مجمع سلامت شهرستان تاکید می نماید که در سال 97، تمام اعضاء و نهادهای ذیربط عضو مجمع به ویژه صاحب نظران حوزوی و دانشگاهی، اقدامات موثرتری برای تبیین و تقویت سلامت معنوی در شهرستان برنامه ریزی و اجرا کنند.

8-  به منظور نهادینه سازی مجمع سلامت شهرستان، برگزاری جشنواره ها، سمینارها،  و جلسات با محوریت سلامت، برگزاری دوره های آموزشی مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت، استفاده از شاخصهای سلامت در ارزیابی عملکرد مدیران شهرستانی به عنوان افراد محوری در ارتقای سلامت، و تقدیر از دست اندرکاران و دستگاه های سلامت محور مورد تاکید است.

 

9-  با توجه به اهمیت خانواده و نقش محلات در ایجاد خرده فرهنگ های اثرگذار، اولین مجمع سلامت شهرستان ، راه‌اندازی کانونهای سلامت محلات در سال 1397 را تصویب کرده و مقرر می گردد با همکاری شهرداران و دهداران عزیز و با هماهنگی شوراهای اسلامی شهر و روستا، مدیران منطقه ای حوزه سلامت، سازمان های مردم نهاد و معتمدین محلی نسبت به راه اندازی کانون های سلامت محلات اقدام گردد، به گونه ای که تا پایان سال 1397 حداقل یک کانون محله سلامت محور راه اندازی شده باشد.

 

10- دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی موظف است ضمن پیگیری، نظارت و اجرای برنامه های مصوب، گزارش   پیشرفت برنامه های سلامت محور ادارات و سازمانها را در مجمع سال آینده ارائه نماید

تصاویر
  • برگزاری اولین مجمع سلامت شهرستان مهران
  • برگزاری اولین مجمع سلامت شهرستان مهران
  • برگزاری اولین مجمع سلامت شهرستان مهران
ثبت امتیاز