اولین جلسه مجمع سلامت شهرستان ایلام
امتیاز:
روز سه شنبه اولین مجمع سلامت شهرستان ایلام در تاریخ 19/4/97 راس ساعت 9 صبح در محل سالن کنفرانس فرمانداری برگزار گردید . در این جلسه پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، ابتدا دکتر عیوضی سرپرست مرکز بهداشت شهرستان ضمن خیر مقدم، وضعیت سلامت شهرستان ایلام را تشریح نمودند. ایشان مشکلات شهرستان ایلام را عوارض ناشی از جنگ، ریز گردها، گرمایش زمین و بحران آب و افزایش شیوع بعضی از بیماریهای بومی مانند سالک دانست و یادآور شد که بیشترین جمعیت حاشیه نشین در شهرستان ایلام وجود دارد و با توجه به عدم امکان دسترسی آسان به این افراد، مشکلات جدی در خدمات رسانی به افراد حاشیه نشین وجود دارد. ایشان در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت حضور تاثیر گذار همه اقشار جامعه و همچنین سمن ها و ادارات و نهادها در جهت فرهنگ سازی سلامت اشاره کرد.
در ادامه جناب آقای بسطامی فرماندار محترم ایلام مباحثی در خصوص لزوم احساس مسئولیت آحاد جامعه در مقوله سلامت، همکاری بین بخشی و استفاده صحیح از سرمایه و زمان، ارائه نمودند.
ایشان همچنین استفاده از ظرفیت خیرین، سمن ها و موسسات خیریه و لزوم شناسایی کانون ها، برنامه ریزی جهت استفاده از ظرفیت خیرین، توزیع امکانات به صورت منظم و مداوم و عادلانه در سطح مناطق را در راستای رضایت مندی اقشار جامعه ضروری دانست.
سپس حجت الاسلام والمسلمین هاشمی نماینده نهاد رهبری در دانشگاه ضمن تسلیت شهادت امام صادق (ع) فرمودند اهمیت سلامت بر هیچ کس پوشیده نیست و سلامت محور همه اعمال انسان است. ایشان سلامت را به عنوان یکی از مهم ترین معروف ها و باعث آبادانی و طول عمر دانست و تاکید نمود که هرکس امر به معروف و نهی از منکر نماید خلیفه الله است.
سپس دکتر صادقی فر، معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی عنوان نمود که با توجه به اینکه شهرستان ایلام درصد زیادی از جمعیت استان ایلام را در خود جای داده است، نیازمند توجه خاص است. ایشان همچنین فلسفه ایجاد معاونت اجتماعی در دانشگاه علوم پزشکی را توجه به نقش مردم در حرکت پویا به سمت سلامت و همچنین استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد دانست. ایشان اقدامات معاونت اجتماعی را ایجاد موسسات خیریه بیمارستانی، استفاده از تجارب موفق دیگر استانها، تشکیل و سازماندهی موسسات مردم نهاد، اجرای برنامه های سلامت محور در ادارات سطح شهرستان عنوان نمود که با جدیت در دست اقدام و پیگیری بوده و از فرماندار محترم تقاضا نمودند که در مسیر موفقیت این برنامه ها همکاری لازم را مبذول نمایند.
در ادامه خانم علی رحمی نماینده انجمن تالاسمی و هموفیلی استان از مشکلات بخش تالاسمی و مشکلات بیماران صحبت نمودند. وی با اشاره به اینکه این بیماران اکثرا از قشر کم درآمد می باشند، خواستار کمک خیر و حامی سلامت به این بیماران، رایگان نمودن داروهای بیماران تالاسمی و همچنین رفع مشکلات فیزیکی بخش تالاسمی شد.
سپس آقای حسين هاشمي نيا کارگردان برنامه محلی (مانگه شو) نیز آمادگی خود را جهت آگاه سازی، اطلاع رسانی و حساس سازی مخاطبین این برنامه در خصوص سلامت و حرکت به سمت اجتماعی سازی آن اعلام نمود.
در ادامه خانم علیلیان نماینده سازمانهای مردم نهاد در امور بانوان خاطر نشان کرد بخش سلامت باید همه ارگانها و سازمانها را درگیر نموده و با اعتمادسازی، زمینه مشارکت خیرین را فراهم سازد.
در پایان آقای ملکشاهی رئیس خانه مشارکت مردمی دانشگاه علوم پزشکی استان تشکیل خانه مشارکت مردمی در کلیه شهرستانها را به منظور حساس سازی، مطالبه گری ،آگاه سازی و توانمند سازی مردم ضروری دانست و اشاره نمود که این اقدام باید از محلات و با کمک خود مردم صورت پذیرد.
در خاتمه از مسئول خانه مشارکت استان و همچنین نمایندگان سازمانهای مردم نهاد در سطح شهرستان با اهداء لوح، تقدیر شد و با ذکر صلوات بر محمد و آل محمد جلسه خاتمه یافت .