X
تاریخ انتشار: چهارشنبه 30 آبان 1397
جلسه بررسی مدیریت پسماند شهری با حضور معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در راستای تدوین سند جامع سلامت استان

  جلسه بررسی مدیریت پسماند شهری با حضور معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در راستای تدوین سند جامع سلامت استان

امتیاز: Article Rating

جلسه بررسی مدیریت پسماند شهری در راستای تدوین سند جامع سلامت استان با حضور معاون اجتماعی، مدیران وکارشناسان معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، مدیران و نمایندگان ادارات کل محیط زیست، آموزش و پرورش، استاندارد، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، شهرداری ایلام، انجمن ایلام پاک، انجمن دوستداران محیط زیست، معاونت بهداشتی دانشگاه و مرکز بهداشت شهرستان ایلام در محل معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار گردید.

دکتر جمیل صادقی فر، معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام بیان کرد: تدوین برنامه جامع سلامت استان بر اساس جلب مشارکت همگانی، اجتماعی شدن سلامت و همچنین توجه به مؤلفه‌های اجتماعی مؤثر بر سلامت بوده است. وی همچنین ضمن تشریح مسأله پسماند و چهره نامناسب حاشیه های فضاهای شهری و روستایی ناشی از تخلیه زباله، به ضرورت ساماندهی امر پسماند اشاره کرده وگفت: جهت اجرایی نمودن برنامه های توسعه سلامت استان از جمله مدیریت پسماند در سطح استان، همکاری دستگاه های متولی بخصوص شهرداری ضروري است.

خانم صفی پور، مسئول پیام گزاران سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی، به تشریح سند جامع سلامت استان پرداخت و گزارش کاملی از اهداف و رویکردهای این سند را ارائه داد.

مهندس قربانی، مدیر سازمان پسماند شهرداری به تازه تاسیس بودن و اهمیت فعالیت سازمان پسماند اشاره کرد وگفت: با افزایش بی رویه مهاجرت به شهرها و تغییر الگوی مصرف  شهروندان، تولید وحجم پسماندها افزایش یافته است به همین دلیل مدیریت پسماندها را در مدیریت شهری به چالش بزرگی تبدیل کرده است. طبق تحقیقات به عمل آمده توسط سازمان جهانی بهداشت، مدیریت پسماندها به عنوان یکی از سه چالش بزرگ 4 دهه اخیر شناخته شده است که اهمیت پسماندها را می رساند. وی در ادامه افزود: ما در سطح شهر ایلام روزانه 200 تن زباله جمع آوری و دفن می‌کنیم، 500 تا 700 تن نخاله های ساختمانی را می پوشانیم. با این تناژ حجم زباله، بدون هیچگونه ساختار تشکیلاتی و مدیریت پسماند، سالیانه 8/1 تا 2 هکتار محیط زیست، منابع طبیعی و اراضی ملی را نابود می کنیم و این باعث به وجود آمدن مخاطرات زیست محیطی فراوان شده است. از هر تن زباله 500 لیتر شیرابه به آبهای زیرسطحی نفوذ پیدا می کند و از هر تن زباله حدود 400 متر مکعب گاز گلخانه‌ای وارد جو می‌شود. مهندس قربانی بیان داشت: ضرورت زندگی سالم اقتضا می کند به طور مستمر روشهای مدیریت شهری و اجتماعی مان را بهبود ببخشیم. خوشبختانه در همین راستا با ورود دکتر صادقیان، به عنوان شهردار ایلام و اهمیتی که ایشان برای سلامت شهروندان قائلند، مدیریت پسماند مدت کوتاهی است که شکل گرفته اما کارهای بزرگی صورت گرفته است از جمله؛ تهیه و تنظیم وتصویب طرح جامع مدیریت پسماند، احداث کارخانه بازیافت زباله که مشکل دفن پسماند را حل می کند، مکانیزاسیون ناوگان خدمات شهری، شستشو و جاروزنی باکس های زباله با دستگاه های مکانیزه، تعیین ساعت معین برای برداشت پسماندها در سطح شهر، تفکیک پسماندها از مبدا به همراه آموزش چهره به چهره شهروندان و نصب غرفه های بازیافت در سطح شهر ایلام جهت ارزشگذاری زباله های شهروندان. وی در پایان ابراز داشت: امیدواریم با ورود معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام به این موضوع و قرار گرفتن موضوع مدیریت پسماند در اولویت های برنامه سلامت استان، بتوانیم موانع را از سر راه مدیریت پسماند برداریم.

خانم دوستی، پیامگزار و مشاور سلامت سازمان شهرداری اظهار داشت: بایستی بحث تفکیک از مبدا زباله را در سایر شهرستان های استان ترویج دهیم و راهکارهای محلی برای مدیریت پسماند از جمله؛ عدم استفاده از کیسه های پلاستیکی و استفاده از کیسه های پلاستیکی زیست تجزیه پذیر، اجرای طرح تفکیک از مبدا توسط ادارات، آموزش مدارس ابتدائی شهرستان ایلام در خصوص طرح تفکیک از مبدا را وضع کنیم.

پیرانی،کارشناس مسئول امنیت و سلامت غذایی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام بر تعیین همیار بازیافت در ادارات و مدارس تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه درصد بالایی از زباله های تولید شده در ادارات و مدارس، کاغذ و زباله های خشک هستند، طرح تفکیک از مبدا می تواند به خوبی اجرا شود.

لطافتی، نماینده اداره کل محیط زیست ایلام بیان کرد: زحمات زیادی در خصوص پسماند، بخصوص در چند ماه اخیر در استان صورت گرفته است و همواره سعی ما براین بوده است به عنوان ناظر برمدیریت پسماند، بتوانیم همکاری مطلوبی با این سازمان به عنوان مجری قانون مدیریت پسماندها داشته باشیم. همچنین تقاضا دارم تمام برنامه ها وتصمیمات مختص شهر ایلام نباشد و شهرستان ها را هم مد نظر داشته باشیم.وی افزود: مطلب بسیار حائز اهمیت دیگر بحث کارخانه بازیافت است. وی به پیگیری مدیریت سبز در ادارات اشاره کرد وگفت: طرح مدیریت سبز در ادارات اجرا می شود اما فقط دو جزءکاغذ و پلاستیک شامل این طرح است و بدون کارخانه بازیافت، چرخه بازیافت ناقص صورت می‌گیرد، چون برای پلاستیک و دیگر پسماندها تجهیزات خاصی نداریم.

در ادامه نماینده دیگر ادارات کارهای صورت گرفته و پیشنهادات مربوط به حوزه خود در زمینه پسماندها را ارائه دادند و به بیان مشکلات و کاستی های پیش رو پرداختند.

در انتهای جلسه مقرر گردید ادارات مختلف مداخلات و نظرات کارشناسی شده حوزه مربوطه را طی جلسات آتی جهت ثبت در سند جامع سلامت استان ارائه دهند.

 

تصاویر
  • جلسه بررسی مدیریت پسماند شهری با حضور معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در راستای تدوین سند جامع سلامت استان
  • جلسه بررسی مدیریت پسماند شهری با حضور معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در راستای تدوین سند جامع سلامت استان
  • جلسه بررسی مدیریت پسماند شهری با حضور معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در راستای تدوین سند جامع سلامت استان
  • جلسه بررسی مدیریت پسماند شهری با حضور معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در راستای تدوین سند جامع سلامت استان
ثبت امتیاز