X
تاریخ انتشار: شنبه 15 دی 1397
سومین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان ایلام با حضور نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شورای سلامت و امنیت غذایی تشکیل گردید.

  سومین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان ایلام با حضور نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شورای سلامت و امنیت غذایی تشکیل گردید.

امتیاز: Article Rating

سومین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان ایلام با حضور استاندار، فرمانداران، نماینده وزارت بهداشت در شورای سلامت و امنیت غذایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام و معاونین اجتماعی، بهداشتی، غذا و دارو و اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی ، مدیران کل ادارات استان و روسای شبکه های بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی در محل استانداری ایلام برگزار گردید.

آقای سلیمانی دشتکی، استاندار ایلام بیان داشت: بخشی از اقدامات خوبی که در حوزه سلامت در استان ایلام انجام شده است شامل افتتاح مرکز شیمی درمانی بیماران سرطانی در ایلام، اختصاص بالگرد مجهز و چند  دستگاه آمبولانس به استان و خدمات رایگانی که موسسه فوق تخصصی خیریه مرهم در آذرماه سال جاری در استان ارائه دادند و سفر موسسه خیریه محکم طی هفته آینده به استان و ارائه خدمات رایگان جهت کودکان با ناهنجاری های بدو تولد، می باشد. وی خاطرنشان کرد: استان ایلام از لحاظ پس انداز رتبه هفتم کشور و از جهت مصرف در رتبه‌های اول کشور قرار دارد، در نقطه مقابل از لحاظ مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی رتبه اول می باشد. از یک دیدگاه دیگر، استان ایلام دارای ذخایر نفت و گاز و پتروشیمی، داشتن مرز مشترک با کشور عراق، بحث اربعین و همچنین کشاورزی مرزی پرسود می باشد و در مقابل آمار بالای بیکاری، که این آمار پارادوکس و تضاد عمیقی را در استان نشان می دهد. پس شایسته است که بیش از آنکه فکر و نیروی خود را معطوف مسائل قبیله گرایی و قومی کنیم به فکر عمران و آبادانی و توسعه استان باشیم. وی افزود: مطالعاتی در خصوص طرح استخراج اطلس امنیت غذایی استان انجام شده است. علیرغم اینکه میزان خرید و مصرف مواد غذایی در استان ایلام بالا است، آمار بیماری مرتبط با تغذیه هم بالا می‌باشد، پس بایستی سلامت مواد غذایی، از حیث استفاده از آب های آلوده در مواد غذایی، مواد شیمیایی به کار رفته در آن و تاثیر ریزگردها بر این مواد مورد بررسی قرار گیرد. امروزه ریشه بسیاری از بیماری ها، مواد غذایی است که توسط مردم مصرف می شود. در اطلس امنیت غذایی استان، نوع غذا و اینکه در چه زمینه ای مفید و یا مضر است مشخص می شود. ما باید برنامه اجرایی دقیقی برای ارتقاء سطح امنیت غذایی در استان داشته باشیم و مشخص کنیم در هر منطقه ای چه مواد غذایی مصرف می شود و باید ونبایدهای مصرف مواد غذایی برای هر منطقه را مشخص کنیم. همچنین از دیدگاه سیری شکمی و سیری سلولی نیز تغذیه مردم را مورد بررسی قرار دهیم و الگوی مصرف و محتوای مواد غذایی مصرفی افراد در استان به تفکیک شهرستان ها و بخش ها مشخص شود. آقای سلیمانی دشتکی در ادامه بیان داشت: ما بایستی با انجام پژوهش‌های صحیح، راهنمایی درست و کار تحقیقی قوی و کارشناسی شده و علمی در دسترس عموم قرار دهیم. استاندار ایلام گفت: ماحصل بحث‌های مطرح شده ما در این جلسه، ابتدا سلامت روانی و اجتماعی، پیشگیری از خودکشی، پیشگیری از طلاق و... و نهایتا تقویت نقاط مثبتی است که در استان وجود دارد.

آقای دکتر اخوان، نماینده وزارت بهداشت در شورای سلامت و امنیت غذایی از حضور استاندار ایلام در سومین کارگروه سلامت و امنیت غذایی ابراز خرسندی کرد و گفت: اهمیت جلساتی که با حضور استاندار تشکیل می شوند در مصوبات و پیگیری های بعدی آن به راحتی قابل لمس است. اهمیت بسیار زیاد امنیت غذایی از این بابت است که از بدو تولد و دوران تکامل تا زمانیکه فرد به سنین بالاتر و پیری می رسد تغذیه بر روی سلامت فرد بسیار تاثیرگذار است. وی افزود: بحث سلامت و امنیت غذایی یکی از مهمترین موضوعاتی است که هم مقام معظم رهبری، هم رئیس جمهور محترم و هم مقام عالی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کردند، این است که قبل از احداث بیمارستان ها و مراکز درمانی، آموزش را سرلوحه کار خود قرار دهید. به خاطر اهمیت این موضوع، کارگروه های سلامت و امنیت غذایی را تشکیل دادیم که مسئولیت آنها با استاندار می باشد و تفاهم نامه‌ای با وزارت کشور امضاء کرده ایم چون وزارت بهداشت به تنهایی قادر به تامین سلامت مردم جامعه نیست و همین امر باعث شد که بحث سلامت و امنیت غذایی در تمام استان ها و شهرستان ها مطرح شود و نهایتا در برنامه تدوین سند جامع سلامت استان، تمامی دستگاه ها و ارگان ها از قبیل: نیروی انتظامی، آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی، شهرداری و... در سلامت مردم مسئول و سهیم باشند.

وی خاطرنشان کرد: کارگروه های سلامت و امنیت غذایی موظفند مصوباتی را با توجه به نیازهای مردم در تمام شهرها و روستاهای کوچک و بزرگ و محلات استخراج کرده  و در جهت رفع آن ها گام های موثری بردارند. دکتر اخوان به سفر جناب آقای دکتر ایازی معاون محترم اجتماعی وزارت بهداشت، به استان ایلام اشاره کرد و گفت: جناب آقای دکتر ایازی در جریان سفر خود به ایلام، کانون های سلامت محله، که در کنار کارگروه های سلامت و امنیت غذایی مردم کار خواهند کرد و نیازهای مردم را شناسایی می کنند، را افتتاح خواهند کرد. وی افزود: با افتتاح کانون‌های سلامت محله و آغاز به کار آنها، مردم در مورد مسائل مربوط به سلامت خود و افراد خانواده و جامعه تصمیم گیرنده می شوند و نیازهای سلامت خود را عنوان می کنند و این نیازها به سطوح بالاتر ارجاع داده می شوند و ما بر خود وظیفه می دانیم در هر رده و سمتی که هستیم در مقابل مردم پاسخگو باشیم  و نیاز آنها را در اولویت قرار دهیم. وی در ادامه گفت: ما آمادگی این را داریم که در مراکز تحقیقاتی دانشگاه ها که مراکز SDH (مولفه های اجتماعی سلامت) هستند نیازهای استان ها را که از طریق استانداری ها و فرمانداری ها اعلام می شوند، از طریق علمی بررسی کنیم و در همین راستا دانشگاه ها بایستی مراکز تحقیقاتی خود را تقویت کنند. وی اظهار داشت: باید دست به دست هم دهیم و کلیه ارگان ها و ادارات مختلف در زمینه سلامت جامعه، با دانشگاه علوم پزشکی تعامل و همکاری لازم را داشته باشند. دکتر اخوان گفت: در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم، ایشان فرمودند: شما آموزش های لازم را به صدا و سیما منتقل کنید و نیازهای سلامتی مردم را منعکس کنید تا طبق آن نیازها، فیلم و سریال برای مردم ساخته شود. وی در خاتمه صحبت های خود گفت: امیدوارم در سفر بعدی، استان را در تمام سطوح از جنبه های مثبت، در رتبه های برتر کشور ببینیم.

دکتر همتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام و دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان، ضمن تشکر از حضور ارزشمند استاندار و خیر مقدم حضور دکتر اخوان نماینده وزارت بهداشت در شورای سلامت و امنیت غذایی و عرض خوش آمد به کلیه حاضرین در جلسه گفت: عرض تشکر ویژه دارم از استاندار محترم که همیشه یار و یاور و پشتیبان دانشگاه علوم پزشکی در حوزه سلامت بوده اند. در فاصله کارگروه قبلی تا کارگروه فعلی اتفاقات فرخنده‌ای در استان ایلام رخ داده است از جمله: سفر تیم فوق تخصصی موسسه خیریه مرهم به استان و ارائه خدمات رایگان جراحی شکاف کام و شکاف لب، ارئه خدمات طب فیزیکی و توانبخشی و ارائه خدمات چشم پزشکی، که تنها با حمایتهای بی دریغ استاندار محترم این سفر میسر شد. وی در ادامه افزود: معاون اجتماعی وزارت بهداشت روزهای آتی به استان ایلام سفر خواهند کرد وبا افتتاح کانون های سلامت محله قطعا منشا خیر برای مردم ارزشمند استان خواهند شد. دکتر همتی به سفر موسسه خیریه محکم به استان ایلام اشاره کرد و گفت: ثبت نام از بیماران با ناهنجاری های بدو تولد به صورت الکترونیکی در حال انجام است. خدمات شامل 30 ناهنجاری مادرزادی است که به صورت رایگان توسط تیم پزشکی موسسه خیریه محکم ارائه خواهد شد. وی افزود: در زمان حضور تیم موسسه خیریه محکم در استان، انتخابات هیئت امناء و هیئت مدیره موسسه محکم در ایلام با حضور استاندار محترم و امام جمعه، انجام خواهد شد و دفتر موسسه در ایلام راه اندازی خواهد شد. از تمام دوستان عضو شورای سلامت می‌خواهیم با عضویت در این هیئت امناء گامی مهم در جهت کمک به این بیماران بردارند. وی گفت: دور اول مجامع سلامت استان به نحو شایسته ای در مرکز استان و شهرستان ها انجام شد و انشالله دور دوم مجامع را هم با قدرت برگزار کنیم و جایگاه سلامت استان را ارتقاء دهیم. وی ابراز داشت: اتفاق مبارک دیگری که برای استان ایلام رقم خورد، اختصاص یک دستگاه بالگرد بسیار مجهز با قابلیت حمل چهار بیمار، به استان است که استان ایلام را در دسته 5 استانی که مجهز به این بالگردها هستند قرار می دهد. وی گفت: از مهمترین عوامل موثر بر سلامت، عوامل اجتماعی-اقتصادی، سبک زندگی، مراقبتهای بالینی، ژن و عوامل ارثی است که از کل این صد در صد، فقط 10 درصد به مراقبت های بالینی مرتبط می باشد و 30 درصد به سبک زندگی اختصاص دارد، پس ما بایستی روش زندگی مردم و برخورد آن ها در مواجهه با بیماری ها را اصلاح کنیم. دکتر همتی گفت: با توجه به نگرانی های موجود در خصوص بالا رفتن آمار اقدام به خودکشی در برخی شهرستان ها و در راستای کاهش آسیب های اجتماعی، "مرکز مداخلات اجتماعی" در استان راه اندازی خواهد شد. وی به فراهم کردن امکان انجام رپید تست برای عموم مردم در استان اشاره کرد و گفت: تست های سریع HIV در استان، در دسترس مردم قرار دارد و آماری که در نتیجه این تست ها بدست آمده است آمار هشدار دهنده ای است که می طلبد در این زمینه هوشیار باشیم و اقداما لازم را جهت کاهش این آسیب انجام دهیم.

دکتر جمیل صادقی فر، معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با نمایش چند اسلاید، گزارشی از ساختارهای ایجاد شده در رابطه با اجتماعی سازی سلامت در استان ارائه داد. وی از حمایت های دکتر همتی ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی ایلام تقدیر و تشکر کرد و گفت: انتخاب دکتر همتی به عنوان رئیس دانشگاه برتر در حوزه مسئولیت پذیری اجتماعی در سطح ملی، برای ما مایه مباهات و خرسندی است. ساختارهای خوبی در طول سال 97 در حوزه اجتماعی دانشگاه شکل گرفته است ازجمله: مجامع سلامت استان و شهرستان ها، موسسات خیریه بیمارستانی در سطح استان، راه اندازی بیش از 64 کانون سلامت محله در سطح استان که این روند ادامه دارد و منتظر تشریف فرمایی جناب آقای دکتر ایازی معاون محترم اجتماعی وزارت بهداشت، جهت افتتاح این کانون ها هستیم، ساختار پیام گزاران سلامت ادارات که در بیش از 24 سازمان شکل گرفته و فعال شده است و بیش از 30 سازمان دیگر در حال بررسی و معرفی پیام گزار سلامت خود هستند، در مرکز استان و تمام شهرستان ها خانه مشارکت های مردمی راه اندازی شده است، بیش از 10 مورد نمایندگی و یا شعبه سمن های ملی(مرهم، محکم، دیابت، صرع، تالاسمی، مرکز سرطان نور، سوختگی، اتیسم، آلزایمر و...) در سرای سمن های معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شکل گرفته که هفته آینده افتتاح خواهد شد، ایجاد کارگروه‌‌‌‌‌‌ آسیب های اجتماعی با تاکید بر خودکشی و ایجاد ساختار پیام رسانان سلامت. وی در ادامه گفت: بیش از 33 مورد کارگروه سلامت و امنیت غذایی در سطح استان و شهرستانها داشته ایم و همچنین در مورد ساخت همراه سرای بیمارستان با ظرفیت 100 تخت با خیرین توافقاتی شکل گرفته است. دکتر صادقی فر افزود: طی نامه ای که به امضاء مشترک وزیر محترم کشور و وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده است و متعاقب آن نامه استانداری، فرمانداران محترم شهرستان ها مکلف به حمایت از شکل گیری کانون های سلامت محله می باشند. ما بایستی مجامع سلامت محله را راه اندازی کنیم تا نمایندگان محلات مختلف، نیازها و مشکلات محلات را شناسایی کرده و در مجامع سلامت شهرستان ها مطرح کنند تا تصمیماتی در جهت رفع آن نیازها اتخاذ گردد.

دکتر وهاب پیرانی، مدیرکل دامپزشکی استان گزارشی از پیگیری مصوبات کارگروه سلامت و امنیت غذایی قبلی در حوزه خود ارائه نمود و در خصوص وضعیت کشتارگاه های صنعتی و سنتی در استان توضیحاتی ارائه کرد. وی افزود: به دلیل اینکه کشتارگاه ها برای شهرداری بدون درآمد است و زحمات زیادی در این مسئله متحمل می شود، از جناب آقای استاندار درخواست دارم مساعدت فرمایند و اعتباری برای ساماندهی کشتارگاه ها در نظر بگیرند.

دکتر مهتاب شاهماری، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: با توجه به میل به زیبایی و کمال گرایی انسان در تمام سنین و در هر دو جنس، مصرف مکمل ها برای دستیابی به تناسب اندام و فیتنس شیوع پیدا کرده است و به دلیل اینکه اصلاح الگوی تغذیه و سبک زندگی و تحرک فیزیکی کار مشکلی است، پس راحت ترین راه برای دسترسی به هدف، همان استفاده از مکمل ها است که نتیجتا بازاری برای متقلبین ایجاد کرده است. در سال های اخیر با توجه به افزایش نرخ ارز، واردات مکمل های اصلی کاهش پیدا کرده و مکمل های قاچاق در بازار به میزان بالا عرضه می شود که خود یک معضل اجتماعی است و چون این مسئله با فرهنگ سازی در سبک زندگی و الگوی تغذیه افراد مرتبط است مشارکت تمام عزیزان در بخش های دولتی و غیر دولتی را می طلبد. نکته بعدی در خصوص برنامه های سلامت روان از جمله پیشگیری از خودکشی است. بسیاری از موارد اقدام به خودکشی به دلیل در دسترس بودن ابزار خودکشی است. در همین راستا کمیته محدودسازی دسترسی، در حوزه معاونت اجتماعی استانداری تشکیل شد و دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی این امر انتخاب گردید. در ادامه خانم دکتر شاهماری گزارشی از اقدامات صورت گرفته در جهت مبارزه با قاچاق داروهای مکمل ارائه داد و خواستار راه اندازی سامانه قاچاق در استان شد. وی افزود: نکته بسیار مهم دیگر این است که بایستی کنترل نامحسوس بر مراکز توزیع و فروش قرص برنج و کالاهای سلامت محور، توسط پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت گیرد.

دکتر قیصوری، مدیرکل مدیریت و برنامه ریزی بیان کرد: در پیگیری های خوبی که استاندار در بحث لایحه بودجه داشتند، به استان واقعا کمک شد و بودجه امسال 42 درصد افزایش پیدا کرده است. یکی از مهمترین کارهایی که انجام شده است تخصیص 36 هزار میلیارد به طرح تحول سلامت است که انتظار داریم صدا و سیما اطلاع رسانی بیشتری در خصوص این خدمات، که به مردم ارائه می شود و اینکه با ارائه چنین خدماتی چه هزینه هایی از روی دوش مردم برداشته می شود. سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در راستای فعالیت های سلامت محور خود، شورای سلامت اداری را تشکیل داده است.

در پایان جلسه، از تلاش های کلیه فرمانداران و روسای  شبکه های بهداشت و درمان شهرستان های استاندر خصوص تشکیل دور اول مجامع سلامت شهرستان ها با اهداء لوح، تقدیر به عمل آمد.

تصاویر
  • سومین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان ایلام با حضور نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شورای سلامت و امنیت غذایی تشکیل گردید.
  • سومین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان ایلام با حضور نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شورای سلامت و امنیت غذایی تشکیل گردید.
  • سومین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان ایلام با حضور نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شورای سلامت و امنیت غذایی تشکیل گردید.
  • سومین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان ایلام با حضور نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شورای سلامت و امنیت غذایی تشکیل گردید.
  • سومین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان ایلام با حضور نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شورای سلامت و امنیت غذایی تشکیل گردید.
ثبت امتیاز