برگزاری جلسه هم اندیشی پیگیری مداخلات برای بهبود امنیت غذایی استان در راستای تدوین سند جامع سلامت استان ایلام
امتیاز:
جلسه هم اندیشی پیگیری مداخلات برای بهبود امنیت غذایی استان در راستای تدوین سند جامع سلامت استان با حضور معاون اجتماعی، مدیر مولفه های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی و نماینده ادارات کل مرتبط استان در محل دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار گردید.
دکتر جمیل صادقی فر، معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام بیان کرد: هدف از تدوین سند جامع سلامت استان، ارتقاء عادلانه شاخص های سلامت توسط همه دستگاه ها و مردم زیر نظر استانداری و سازمان برنامه و بودجه استان پس از، تصویب و اجرای آن می باشد. وی افزود: برنامه جامع سلامت استان هدفگذاریها و مداخلات لازم برای بهبود مولفههای اجتماعی موثر بر سلامت و انتظارات از دستگاههای استانی تا 1400 را آماده میکند. این برنامه با همکاری همه گروه ها و سازمانها (دولتی، غیر دولتی، خصوصی، مردم) به منظور پوشش چهار بعد سلامت (جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی) برای همه مناطق استان (روستاها، شهرها، حاشیه شهرها) و برای همه گروه های سنی جمعیت تدوین خواهد شد. دکتر صادقی فر خاطرنشان کرد: چنانچه در هر حوزه اولویت دار از جمله تغذیه تنها چند مداخله محدود را مد نظر داشته باشیم و در دستور کار برنامه های اجرایی و عملیاتی دستگاه های مرتبط قرار دهیم یک گام به سلامت مطلوب نزدیکتر شده ایم. وی ابراز کرد: بایستی مقداری از اعتبار استانی دستگاه ها و سازمانهای درگیر در سلامت جابجا شود و در زمینه هایی که به حوزه سلامت مرتبط است هزینه شود.
دکتر بازیار، مدیر مولفه های اجتماعی سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: به منظور تدوین سند جامع سلامت استان بایستی مشکلات تغذیه ای موجود در کل استان را شناسایی کنیم تا بتوانیم با همکاری بقیه سازمانها از جمله؛ شرکت غله استان، اداره کل آموزش و پرورش استان، معاونت غذا و دارو، مرکز بهداشت استان، جهاد کشاورزی و... بهبود کیفیت غذایی استان را افزایش دهیم. وی افزود: پیرو جلسات متعددی که با سازمان های ذیربط داشتیم 5 اولویت تغذیه ای استان که شامل؛ توقف چاقی در کودکان، افزایش دسترسی مردم به گوشت سالم، افزایش دسترسی مردم به نان سالم، افزایش دسترسی مردم به سبزیجات سالم و سالم سازی بوفه مدارس تعیین گردیدند و شایسته است که سازمان ها مداخلات خود را پیش بینی کنند تا در سند جامع سلامت استان درج شوند.
آقای مهندس علیمردانی، رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت استان بیان کرد: ما به عنوان متولیان سلامت باید امنیت غذایی مردم را تامین کنیم به این معنی که دسترسی مردم به گوشت سالم، سبزی سالم، نان سالم و... افزایش پیدا کند و مردم به سبد مطلوب غذایی دست پیدا کنند. وی افزود: در خصوص سلامت نان بایستی آردی که مورد استفاده نانوایی ها قرار میگیرد، بسته به نوع نان دارای در صد سبوس استاندارد باشد و مانع استفاده بلانکیت در خمیر نانوایی ها شویم.
خانم برنجی، رئیس اداره سلامت و تندرستی اداره کل آموزش و پرورش ابراز نمود: اداره سلامت آموزش و پرورش ناظر بر بوفه مدارس است و شیوه نامه پایگاه تغذیه سالم که شامل آیتم های متعددی است در اختیار مدارس قرار گرفته است و چنانچه بوفه ای از مواردی خارج از آیتم های ذکر شده استفاده کند، پلمپ خواهد شد.
خانم رنجبر، سرپرست آزمایشگاه کنترل غذا و دارو گفت: بایستی اطلاعات مورد نیاز راجع به مدارس استان وتعداد بوفه های مدارس را جمع آوری کنیم و نسبت به واگذاری بوفه مدارس به شرکت های مجاز تولید مواد غذایی بسته بندی شده اقدام نماییم. پس می طلبد که اداره کار، رفاه و امور اجتماعی استان، شرایط را جهت اعطاء تسهیلات به متقاضیان در قالب وام جهت راه اندازی مشاغل خانگی فراهم آورد.
خانم شعبانی، کارشناس کودکان اداره کل بهزیستی بیان کرد: در مهد کودک ها آموزش تغذیه سالم در قالب شعر و قصه ارائه می گردد البته این آموزش ها بایستی به صورت متمرکز و مستمر باشد و برای خانواده ها و مربیان هم کلاس های آموزشی برگزار گردد. وی افزود: سازمان بهزیستی در روستامهدها و مهدهای حاشیه شهرها وعده های غذای گرم به صورت رایگان عرضه می کند.
آقای کشوری نژاد، عضو شعبه تجدید نظر سازمان تعزیرات حکومتی استان خاطرنشان کرد: با اجرای گشتهای مشترک سازمان تعزیرات حکومتی و با حضور قاضی شعبه سیار با همراهی دستگاه های نظارتی دو روز در هفته نظارت بهداشتی بر اماکن عرضه مواد غذایی، نانوایی ها و مدارس استان صورت می گیرد. وی افزود: با توجه به حساسیت موضوع چنانچه دستگاه های نظارتی اعلام نیاز کنند سازمان تعزیرات حکومتی همکاری لازم را در این زمینه خواهند داشت. سامانه پیامکی 135 در سراسر کشور آماده دریافت گزارشات تخلف اماکن مربوطه می باشد.
در پایان جلسه، مداخلات انجام گرفته توسط سازمان ها، همچنین پیشنهاد های سازمان ها برای بهبود تغذیه و امنیت غذایی استان گردآوری شد تا پس از بررسی در سند جامع سلامت استان گنجانده شود.