برگزاری اولین مجمع سلامت محله پهله بخش زرین آباد شهرستان دهلران با حضور معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام
امتیاز:
اولین مجمع سلامت بخش زرین آباد شهرستان دهلران با حضور معاون اجتماعی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام، مدیر مولفه های اجتماعی و کارشناسان معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دستگاههای اجرایی شهرستان، دبیر کانون سلامت محله، معتمدین محله و سازمانهای مردم نهاد برگزار گردید.
در ابتدای جلسه دکتر جمیل صادقی فر، معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام تصریح کرد: هدف از تشکیل این مجمع، کمک به همگانی کردن و ارتقای سلامت است که به صورت کشوری، استانی، شهرستانی و در سطح محلات با حضور نهادهای دولتی، مردمی و اجتماعی در راستای خدمات رسانی به مردم صورت می پذیرد. ایشان همچنین استفاده از ظرفیت خیرین، سمن ها و موسسات خیریه و لزوم شناسایی کانون های سلامت، برنامه ریزی جهت استفاده از ظرفیت خیرین، توزیع امکانات به صورت منظم، مداوم و عادلانه در سطح مناطق را در راستای رضایتمندی اقشار جامعه ضروری دانست. دکتر صادقی فر افزود: سلامت بایستی در تمامی دستگاه های اجرایی نهادینه شود و دستگاه های اجرایی در کنار مردم در این امر مهم مشارکت داشته باشند. وی در ادامه گفت: شایسته است تغییر رویه زندگی مردم و ترک عادات اشتباه به ویژه در حوزه تغذیه و ورزش در قالب اجتماعی شدن سلامت گنجانده شود.
حجت الاسلام و المسلمین هاشمی، مسئول نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبیین نقش دین در تامین سلامت اجتماعی از دست اندركاران برگزاریمجامع سلامت در سطح کشوری، استانی، شهرستان و نیز در سطح محلات قدرداني كرد و این نشست را نقط عطفی در ارتقاي شاخص های سلامت مردم بر شمرد.
دکتر منصوری، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهلران از کم تحرکی، نداشتن فعالیت بدنی مناسب، فشار خون، دیابت، تغذیه نامناسب، خودکشی ها، بیماریهای قلبی وعروقی و مرگ های ناشی از تصادفات به عنوان مهمترین عوامل دخیل در مرگ و میر در استان یاد کرد و افزود: با انجام مداخلات و با فرهنگ سازی و ارائه اطلاعات مناسب به مردم و جامعه ی هدف می توانیم از بسیاری از مرگ ها جلوگیری کنیم. وی در ادامه با بیان نکاتی درخصوص نیازهای بخش سلامت شهرستان، همکاری تمام نهادها و ارگانهای ذیربط را خواستار شد.
دکتر بازیار، مدیر مولفه های اجتماعی سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بهتفصیل در مورد ساختار مجمع سلامت محله و اهمیت فعالسازی کانونهای سلامت توضیحات کاملی ارائه کرد و گفت: مشارکت دادن مردم برای رسیدن به سلامت پایدار از اهداف ایجاد کانون های سلامت در محلات است. وی افزود: با مشارکت مردم درموضوع سلامت در این کانون ها شاخص های سلامت بهبود یافته و هزینه های سلامت کاهش می یابد.
آقای سجاد صیدی، دبیر کانون سلامت محله بخش زرین آباد در مورد اهمیت توجه بهسلامت مردم صحبتهایی ارائه نمود. وی با اشاره به شرایط اقتصادی و فرهنگی منطقه، برنامهریزی برای توسعه سلامت را منوط به برنامهریزیهای دقیق و خاص دانست. وی در ادامه گفت: با توجه به نقش موثر عوامل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... بر سلامت، مشارکت همه بخش های جامعه از دولتی تا مردم نهاد در تعیین مشکلات، ارائه راه حل، اجرا و ارزشیابی برنامه های سلامت، ضروری و غیر قابل اجتناب می باشد. بنابراین به منظور پیشگیری و حل مسائل سلامت محور، استفاده از ظرفیت مردم بهترین راهکار است .