اولین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی سال 1398 با حضور استاندار، معاون سیاسی امنیتی استانداری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام و سایر اعضاء کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در سالن شهید رجایی استانداری ایلام برگزار گردید.
جناب آقای سلیمانی دشتکی، استاندار ایلام در ابتدای جلسه از زحمات دکتر همتی رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی ایلام تقدیر نمود و انتصاب دکتر کریمیان را به عنوان رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی ایلام تبریک گفت و برای ایشان آرزوی توفیق کرد. وی افزود: بایستی مجموعه استانداری و همه دستگاه های اجرایی برای پیشبرد اهداف سلامت محور حامی دانشگاه علوم پزشکی باشیم. وی تصریح نمود: اگر چه استان ایلام از نظر جمعیت و مساحت کوچک است اما از نظر جایگاه و موقعیت، استانی بسیار بزرگ با نقش پررنگ در کشور است و سالیانه جمعیت زیادی از زائرین عتبات عالیات از مرز بین المللی مهران وارد کشور عراق میشوند. سلیمانی دشتکی خاطرنشان کرد: استان ایلام از لحاظ ترانزیت، صادرات، منابع گاز و نفت، بهداشت و درمان و... حائز در صد قابل توجهی به نسبت کل کشور است. استاندار ایلام بیان کرد: استان ایلام می توانداز طریق توریسم درمانی ارزآوری بیشتری نسبت به ترانزیت و تجارت داشته باشد و در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی ایلام هم میتواند با ایجاد درمانگاه و مرکز درمانی در استان های همجوار در کشور عراق در این ارزآوری بسیار موثر باشد. وی افزود: رئیس دانشگاه علوم پزشکی و مجموعه تحت سرپرستی ایشان بایستی با تمام توان پیگیر اتمام پروژه های نیمه تمام و تکمیل تجهیزات پزشکی و کمک به ارتقاء سلامت شهرستان ها باشند. استاندار ایلام گفت: به دلیل اینکه طرح ملی کنترل فشار خون یک مسئله عام است امیدوارم با تعامل و همراهی ائمه جمعه، فرمانداران، دستگاههای اجرایی، سازمان های مردم نهاد، تشکل های مردمی، اصناف با دانشگاه علوم پزشکی، طرح ملی کنترل فشار خون به نحو احسنت در استان اجرا شود. سلیمانی دشتکی ابراز نمود: ما بایستی از ظرفیت فضای مجازی که امروزه در بحث اطلاع رسانی بسیار قدرتمند است و ظرفیت تشکل های اجتماعی در اجرای این طرح ملی استفاده کنیم.
دکتر محمد کریمیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در شروع سخنان خود ضمن تسلیت ایام شهادت امام علی(ع)، از زحمات دکتر همتی تقدیر و تشکر نمود و افزود: بحثی که در حال حاضر اولویت اصلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است مسئله کنترل فشار خون است. به دلیل اینکه فشار خون زمینه ساز بیماریهای متعددی است که هزینه های زیادی بر خانوادهها و جامعه تحمیل می کند. وی تصریح کرد: رسالت ما این است که در جامعه نسبت به کنترل فشار خون حساسیت ایجاد کنیم تا افراد مختلف با کنترل فشار خون خود از پیامدهای بعدی آن پیشگیری کنند و این مسئله یک هماهنگی بین بخشی گستردهای را می طلبد.
دکتر راضی ناصری فر، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام تاکید کرد: طرح بسیج ملی کنترل فشار خون طرح ارزشمندی است که همکاری سایر دستگاه ها به ویژه؛ سپاه و بسیج، سازمان هلال احمر، تامین اجتماعی، سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی و آموزش و پرورش در خصوص معرفی نیروهای خود در قالب تیم های سیار را می طلبد. وی افزود: حمایت طلبی فرمانداران با طرح مسئله در شورای سلامت شهرستان ها در اجرای بهینه این طرح ضروری است و همچنین ادارات مختلف مانند آبفا، مخابرات و برق از طریق درج پیام در قبوض خود با دعوت مردم به کنترل فشار خون خود می توانند بسیار تاثیر گذار باشند. دکتر ناصری فر در ادامه پیشنهادات تکمیلی خود را در جهت اجرا ی بهتر طرح بسیج ملی کنترل فشار خون مطرح نمود. وی در پایان، گزارش کاملی از اقدامات صورت گرفته توسط دانشگاه علوم پزشکی در مناطق سیل زده ارائه نمود.
دکتر جمیل صادقی فر، رئیس مرکز مشارکت های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام و رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان به ارائه گزارشی از عملکرد کارگروه های سلامت و امنیت غذایی در سطح استان و شهرستان های تابعه، مصوبات آنان و همچنین اقدامات انجام شده در این رابطه پرداخت و در ادامه به تشریح اقدامات و عملکرد موسسات خیریه ملی و سازمان های مردم نهاد در استان پرداخت و از حمایت های استاندار و امام جمعه محترم استان و تعامل دستگاه های مختلف استان در این عرصه تقدیر نمود.
سرهنگ همتی زاد، رئیس پلیس راه استان اضهار داشت: با عنایت به اینکه 60 در صد تصادفات در ورودی و 30 کیلومتری شهرها اتفاق می افتد بایستی سلامت حمل و نقل بیشتر مد نظر قرار گیرد و اقداماتی که دستگاه های خدمات رسان بایستی در تعامل با هم انجام دهند؛ چینش مشترک واحدهای خدمات رسان در مناطق پرتصادف، توسعه پایگاه ها و واحدهای امداد و نجات در جاده های پرتردد، استفاده از خروجی تجزیه و تحلیل های آماری به منظور هدفمند نمودن عملیات ها و فعالیتهای پلیسی و امدادی می باشند. وی تصریح کرد: با ارتقاء استراحتگاهها در سطح جاده ها بخصوص 30 کیلومتری شهرها از خستگی و خواب آلودگی راننده ها پیشگیری کنیم، در ورودی شهرها و تقاطع ها که تردد زیاد است روشنایی ها را افزایش دهیم و با توسعه استفاده از اورژانس هوایی در تصادفات با شدت بالا، ساماندهی پروژه های جاده ای در دست اقدام بخصوص در جادههای مسیر تردد زوار عتبات عالیات،
میتوانیم از تصادفات جاده ای در استان بکاهیم. وی خاطرنشان کرد: با ارتقاء ارتباط بی سیم با سایر دستگاههای خدمات رسان می توانیم سرعت رسیدگی به تصادفات را افزایش دهیم.
پور احمد، مدیر کل شرکت آب منطقه ای استان ایلام به عنوان یکی از دستگاه های موفق در اجرای مداخلات سلامت محور برای کارکنان بیان کرد: با توجه به اینکه کارکنان دولت یکی از مهمترین اقشار جامعه و بازوی توانمند، کارآمد و مولد کشور هستند لذا سلامت این افراد در افزایش بهره وری سازمانی و رشد اقتصادی کشور نقش مستقیم و تعیین کننده ای خواهد داشت، به همین دلیل و در راستای مصوبه شورای عالی سلامت اقداماتی در سطح شرکت آب منطقه ای استان و شهرستان های تابعه از جمله؛ تشکیل دبیرخانه سلامت در سطح شرکت و برگزاری چهار جلسه در سال 97، انتصاب یک نفر از همکاران به عنوان پیام گزار سلامت کارکنان و معرفی به دانشگاه علوم پزشکی، تدوین برنامه های عملیاتی برای ارتقاء سلامت همکاران بر اساس استانداردهای مربوطه، نظارت بر اجرای بر نامه های عملیاتی و ارزشیابی مستمر برنامه های سلامت محور و... انجام گرفته است.
در ادامه فرمانداران شهرستان های سیروان، بدره و ایلام، مدیر کل تعزیرات حکومتی استان و رئیس مرکز بهداشت شهرستان ایلام گزارشات و اقدامات انجام گرفته توسط دستگاه مربوطه را ارائه نمودند و چالش ها و نیازمندی های حوزه خود را در حوزه سلامت بیان کردند.
دکتر محمد نوذری، معاون سیاسی-امنیتی استانداری ایلام ضمن تقدیر از تلاش های مسئولان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایلام به جمع بندی مسائل مطرح شده در جلسه پرداخت و گفت: بحث طرح جامع سلامت استان یک اولویت و ضرورت است و یک سند بالادستی است و بر بومی شدن اسناد بالا دستی تاکید نمود. وی افزود: در سند جامع سلامت دو بعد اساسی سلامت جسمی و سلامت اجتماعی در دست اقدام است. وی تصریح کرد: یکی از مهمترین کارهایی که درحوزه سلامت بایستی انجام گیرد افزایش سواد سلامت مردم است چرا که افزایش تفکر و اندیشه جامعه باعث کاهش هزینههای مردم و دولت در عرصه بهداشت و درمان خواهد شد. دکتر نوذری افزود: سلامت یک امر جمعی است و همه دستگاهها باید در حوزه سلامت برنامه های مدون داشته باشند. وی در ادامه بیان داشت: در جلسات بعدی سلامت و امنیت غذایی ضرورت دارد فرمانداران به صورت مداوم و بر اساس جدول زمانی نقاط ضعف، قوت، چالش ها، نیازها و امکانات شهرستان خود را در ارتباط با حوزه بهداشت و درمان ارائه دهند.
در ادامه جلسه سند جامع سلامت استان به امضاء استاندار رسید و به پاس خدماتی که استاندار ایلام در سال گذشته در حمایت از برنامه های سمن ها و خیرین در استان داشته اند از طرف خانه مشارکت های مردمی دانشگاه علوم پزشکی یادبودی به ایشان اهدا گردید.
در پایان استاندار ایلام، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و معاونین، فرمانداران، مدیران کل ادارات و سایر حاضرین با اندازه گیری و ثبت فشار خون خود در سامانه به پویش ملی کنترل فشار خون پیوستند.