برگزاری پنجمین نشست و جلسه توجیهی مشورتی اعضاء خانه مشارکت های مردمی استان ایلام
امتیاز:
پنجمین نشست اعضاء خانه مشارکت های مردمی استان ایلام با حضور رئیس و کارشناسان مرکز مشارکتهای اجتماعی دانشگاه، و اعضاء شورای خانه مشارکت های مردمی استان به منظور هماهنگی جهت برگزاری همایش خانه مشارکت های مردمی کشور به میزبانی استان ایلام برگزار گردید.
دکتر جمیل صادقی فر، رئیس مرکز مشارکت های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن عرض خیر مقدم و خوش آمد گویی به حاضرین در جلسه مطالبی در خصوص روند تشکیل خانه مشارکت های مردمی استان و شهرستان های ده گانه، از بدو شکل گیری حوزه مشارکت های اجتماعی دانشگاه در استان ارائه نمود و گفت: از مهمترین اهداف فعالیت خانه مشارکت های مردمی در استان، افزایش مشارکت مردم در سلامت و دیگری تقویت همکاری های بین بخشی می باشد. وی در ادامه به سفر تیم های خیریه دندانپزشکی اشاره کرد و افزود: انجام فعالیت های خیرخواهانه در سطح استان که منشاً خیر برای استان هستند جز با تعامل و همکاری ادارات مختلف با دانشگاه علوم پزشکی امکان پذیر نمی باشد و سفر تیم های دندانپزشکی در روزهای اخیر با همکاری شایسته استانداری و سازمان ها و ادارات مختلف استان ازجمله؛ سپاه، جمعیت هلال احمر استان، حمل و نقل و پایانه ها، مدیریت درمان تامین اجتماعی، اداره کل مخابرات استان، صدا و سیما، استانداری، بیمه سلامت استان، سازمان میراث فرهنگی و فرمانداری ها به استان میسر شد و خدمات رایگان دندانپزشکی بسیاری به مناطق سیلزده، محروم و دورافتاده استان ارائه گردید. دکتر صادقیفر تصریح نمود: در تمام کارهای خیریه از قبیل سفر تیم های پزشکی و دندانپزشکی به استان و فعالیت سمنهای ملی در استان مانند مرهم، محکم ، بخشش و... مسئله ای که حائز اهمیت می باشد مشارکت همگانی است. وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: ارتباط دانشگاه علوم پزشکی با ادارات کل استان، از طریق پیامگزاران سلامت ادارات، نمونه خوبی از مشارکت همگانی در راستای ارتقاء سلامت در استان است و همچنین مهمترین تجلی سازمان های مردم نهاد در استان را در سرای سمن های سلامت با فعالیت دفاتر نمایندگی سمن های ملی از جمله: محکم، سرطان نور، ام اس، صرع، هموفیلی و تالاسمی، اهداء عضو و... شاهد هستیم. دکتر صادقی فر در پایان گفت: علیرغم تمام تلاش های صورت گرفته در حوزه خیرین و سازمانهای مردم نهاد، راههای نرفته زیادی داریم که امیدوارم به مفهوم واقعی با پررنگ تر کردن و تقویت مشارکت همگانی در تمام این مسیرها موفقیت های چشمگیری کسب کنیم و این فعالیت های خیرخواهانه تداوم داشته باشند.
وحید ملکشاهی نژاد، رئیس خانه مشارکت های مردمی دانشگاه در ابتدا از حضور مدعوین در جلسه تقدیر و تشکر کرد و گفت: امروز اگر خانه مشارکت های مردمی استان ایلام در کشور با اقتدار عمل می کند مرهون زحمات تمام دست اندرکاران مجموعه علوم پزشکی و تشکل های مختلف استان است. وی افزود: بایستی بحث ساختارسازی خانه مشارکت های مردمی دانشگاه را به طور جدی انجام دهیم. ملکشاهی نژاد در پایان به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی استان از دومین نشست ملی خانه مشارکت های مردمی سراسر کشور در شهریور ماه سال جاری اشاره کرد و گفت: برگزاری اجلاس خانه مشارکت های مردمی سراسر کشور به میزبانی استان ایلام به نحو مطلوب و شایسته، تعامل بیش از پیش تمام سازمان ها، ادارت و تشکل ها را می طلبد.
دکتر رضا جوروند، مدیر امور خیرین سلامت دانشگاه علوم پزشکی در خصوص بسترهای کاری خانه مشارکت مردمی از جمله آموزش پاسخگو توضیحاتی ارائه نمود و گفت: مبحث آموزش پاسخگو حول محور چگونگی افزایش اطلاعات و دانش دانشجویان و کارکنان به منظور رفع مشکلات و نیازهای جامعه می چرخد. وی افزود: در گام اول بایستی اولویت های سلامت جامعه را شناسایی کرده و سپس متناسب با نیازمندی ها راهکارهای مفیدی ارائه دهیم. و این همان کاری است که ادارات، دستگاه های مختلف و دانشگاه ها در راستای مشارکت در ارتقاء و حفظ سلامت جامعه بایستی در دستور کار خود قرار دهند و مهارت ها و توانمندیهای مختلف اجتماعی را در افراد تقویت کنیم.
در پایان جلسه نمایندگان تشکل ها و مسئولین خانه های مشارکت مردمی شهرستان ها پیشنهادات و نظرات خود را جهت مطلوب برگزار نمودن اجلاس خانه های مشارکت مردمی کشور در استان ایلام ارائه دادند و چالش ها و مشکلات پیش روی فعالیت های خود را بیان کردند.