دومین مجمع سلامت استان ایلام با محوریت سلامت در اربعین در ایلام برگزار گردید.
امتیاز:
در ابتدای این مجمع استاندار ایلام ضمن خیرمقدم به معاون پارلمانی رئیس جمهور و سایر مدعوین و حاضران گفت: سال گذشته 67 درصد زائران اربعین از مرز مهران تردد کردند و مسئولان استان در زمینه تامین سلامت آنها رسالت بزرگی را به انجام رساندند. قاسم سلیمانی دشتکی افزود: تنها در یک شبانه روز 270 هزار زائر وارد مرز مهران شدند که نیاز به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی موثری برای جلوگیری از شیوع بیماری های خطرناک داشت. وی تاکید کرد: امسال در زمینه سلامت زائران اربعین تحولات بسیار بزرگی ایجاد شده است که منجر به پیشگیری بیش از پیش از شیوع بیماری های واگیردار خواهد شد. وی خاطر نشان کرد: اختصاص 8 بالگرد، بیش از 200 دستگاه آمبولانس مجهز، احداث حدود 600 چشمه سرویس بهداشتی مطلوب در مرز مهران، احداث بیمارستان های صحرایی و... همه در راستای سلامت زوار اربعین حسینی می باشد. استاندار ایلام در خاتمه سخنان خود ابراز امیدواری کرد که اقدامات انجام شده در زمینه پیشگیری از بیماری ها به جلب رضایتمندی زوار و مردم استان منجر شود.
در ادامه معاون پارلمانی رئیس جمهور ضمن تقدیر از خدمات و تلاش های مسئولان به مردم شریف استان ایلام گفت: تامین سلامت زائران از محورهای مهم و تعیین کننده در راهپیمایی بزرگ اربعین است. حسینعلی امیری در ادامه افزود: اربعین رزمایش قدرت سیاسی، اجتماعی و عبادی جهان اسلام است و هر روز رونق بهتر و بیشتری پیدا می کند. وی تاکید کرد: اربعین در حال تبدیل شدن به یکی از بزرگ ترین اجتماعات مسلمانان است و هر سال عظمت و استقبال از آن افزایش می یابد. معاون رئیس جمهور ابراز کرد: برگزاری شکوهمند راهپیمایی اربعین مورد حمایت رئیس جمهوری است و یکی از موضوعاتی است که همواره قبل، حین و پس از برگزاری جلسات هیات دولت در مورد آن بحث و بررسی صورت می گیرد. امیری افزود: اربعین نباید شکل دولتی بگیرد و همچنانکه توسط خود مردم با عشق، علاقه و اعتقاد شکل گرفته است باید ادامه یابد. وی خاطرنشان کرد: با این حال تمامی دستگاههای اجرایی موظف هستند تمهیدات لازم برای پذیرایی از زائران را بیاندیشند.
دکتر علی دل پیشه رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور ضمن تبریک هفته دولت اظهار داشت: رویکرد دولت های یازدهم و دوازدهم سلامت محور بوده که در بین تمام دولتها منحصر به فرد است. وی افزود: شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در عالیترین سطح به ریاست رئیس محترم جمهور و ۸ نفر از وزیران و ۵ نفر از روسای سازمانها و دستگاههای مختلف مرتبط برگزار می شود و تصمیم گیری های مهم سلامت کشور در آن اتخاذ می گردد. وی بیان داشت: از جمله مصادیق رویکرد سلامت محوری دولت تدبیر و امید اجرای طرح تحول سلامت بود که در دولت یازدهم به تجهیز زیرساخت ها به خصوص در مناطق محروم اختصاص پیدا کرد و در دولت دوازدهم نیز سیاست " بهداشت مقدم بر درمان" مورد اجرا قرار گرفت. رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور ادامه داد: با ابلاغیه جدید هیات وزیران برای سلامت و امنیت غذایی و کارگروههای ذیل شورای برنامه ریزی استان تصمیمات جدی گرفته شده که در هفته های آتی با نشستی که با وزیر محترم کشور خواهیم داشت، این ساز و کار به صورت ابلاغ مشترک برای استانهای کشور اعلام خواهد شد. دکتر دل پیشه بیان نمود: ایلام یکی از پیشروترین استانهای کشور در حوزه تدوین سند سلامت جامع است و بعد از استان هرمزگان دومین استان کشور است که از این سند رونمایی نموده است. وی ابراز داشت: این سند با همکاری و مشارکت همه دستگاههای اجرایی استان تدوین شده و مورد تایید سازمان برنامه و بودجه قرار گرفته که به عنوان استراتژی و راهکار سلامت برای ۵ سال آینده استان مورد استفاده خواهد گرفت. وی تصریح کرد: خوشبختانه همکاری بین بخشی بسیار خوبی در استان بین مسئولان ارشد استان و مدیران دستگاههای اجرایی و ارگانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی وجود دارد که پشتوانه بزرگی برای سلامت استان است. در ادامه این جلسه نیز سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبریک هفته دولت و خیر مقدم به معاون پارلمانی ریاست جمهوری و مدیران ارشد وزارت بهداشت و حاضران اظهار کرد: تلاش های ارزشمندی در جهت تحقق اهداف و برنامههای حوزه سلامت در استان در حال انجام است که نشانگر اهمیت و جایگاه سلامت در بین مسئولان استانی می باشد.
دکتر محمد کریمیان ادامه داد: خوشبختانه با حمایت و پشتیبانی استاندار محترم و سایر مسئولان استانی و همکاری های ارزشمند مسئولان دستگاههای اجرایی استان، هم اکنون حوزه سلامت در جایگاه شایسته ای از خدمات رسانی به مردم قرار دارد. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان نمود: اربعین به عنوان بزرگترین رویداد مذهبی جهان هر سال با شکوه و عظمت ویژه ای برگزار میشود و استان ایلام افتخار میزبانی جمعیت عظیمی از این زائران را داراست. وی در ادامه این بحث گفت: حفظ سلامت زائران اربعین حسینی نیازمند همکاری و همدلی همه مسئولان استانی است و امیدواریم در این عرصه با همدلی و همراهی یکدیگر به شایستگی به زائران خدمت کنیم. دکتر کریمیان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه گزارشی از عملکرد کمیته بهداشت و درمان اربعین حسینی در سال 97 و اقدامات صورت گرفته در این راستا در سال 98 و همچنین اقدامات در دست پیگیری، نیازمندیها، پیشنهادات و اقدامات اختصاصی و در دست پیگیری کمیته بهداشت و درمان اربعین پرداخت.
در ادامه این نشست دکتر مطلق مشاور معاون بهداشتی وزارت بهداشت در سخنانی ضمن اشاره به اهمیت سلامت زائران در ایام اربعین حسینی، به بیان مطالبی در رابطه با کنترل موارد بیماری و مراقبت از بیماران احتمالی و همچنین برنامه ریزی برای تردد زائران در مسیر رفت و برگشت و استفاده از مشارکت عظیم مردمی برای برگزاری اربعین حسینی پرداخت.
همچنین دکتر سیف قائم مقام سازمان اورژانس کشور و دبیر کمیته ملی بهداشت و درمان اربعین نیز در سخنانی ضمن تقدیر از خدمات و تلاشهای مجموعه مسئولان استان ایلام و خصوصاً دانشگاه علوم پزشکی در اربعین حسینی به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در رابطه با اقدامات و نیازمندیهای حوزه بهداشت و درمان در اربعین سال جاری پرداخت.
در قسمت پایانی این نشست نیز مهندس کرمی معاون عمرانی استاندار به عنوان رئیس قرارگاه اربعین به جمعبندی موضوعات مطروحه در جلسه پرداخت و بر ارائه خدمات مطلوب به زائران و تسهیل در خدمت رسانی به آنان در ایام اربعین سال جاری تاکید کرد.
گفتنی است که در بخشی از این نشست از سندجامع توسعه سلامت استان با حضور معاون پارلمانی رئیس جمهور، استاندار، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور و سرپرست دانشگاه علوم پزشکی رونمایی شد.