برگزاری دومین نشست استانی کمیته دیده بانی سلامت استان ایلام
امتیاز:
سه شنبه 23 مهرماه 1398 دومین نشست استانی کمیته دیده بانی سلامت استان ایلام با حضور معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام، رئیس مرکز مشارکت های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی، کارشناس مسئول و کارشناسان دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی و اعضاء کمیته دیده بانی سلامت استان با محوریت سلامت محصولات کشاورزی و شاخص های مرتبط با این حوزه در محل سالن جلسات مرکز مشارکت های اجتماعی دانشگاه برگزار گردید.
خانم حائری معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی و رئیس کمیته دیده بانی سلامت استان ضمن تشریح شیوه نامه تشکیل کمیته دیده بانی سلامت استان خاطر نشان کرد: آیین نامه شورای برنامهریزی و توسعه استان به عنوان بالاترین مرجع سیاستگذاری در استان مورد بازنگری قرار گرفته است و در راستای کاهش کارگروه های متعدد و به منظور کاهش تعداد جلسات برگزار شده و جلوگیری از موازی کازی، کارگروههای 13 گانه را به 4 کارگروه کاهش داد و کارگروهی که مرتبط با کمیته دیدهبانی سلامت استان است، کارگروه فرهنگی، اجتماعی، سلامت، زنان و خانواده می باشد که استاندار محترم ریاست و مدیر کل اجتماعی استانداری دبیری آن را عهده دار می باشند. خانم حائری در ادامه در خصوص ادامه روند کار کمیته دیده بانی سلامت استان و فرآیند طرح پیشنهادات و مصوبات کمیتههای برگزار شده در کارگروه مربوطه توضیحاتی ارائه نمود. خانم حائری در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: شاخص های اصلی و اولویت دار سلامت استان که مطرح میشوند بایستی بر اساس استانداردهای ملی و بینالمللی باشند. بر همین مبنا نظام آماری مدرن یا ثبتی مبنا که سامانه سیب دانشگاه علوم پزشکی جزو این نوع از آمار می باشد، در حال اجرا است و می توان بسیاری از شاخص های مهم سلامت را از این سامانه استخراج کرد و همچنین در آینده با ایجاد بانک های اطلاعاتی و ارتباط سیستمی با مرکز آمار کشور کلیه آمارها به صورت الکترونیک استخراج خواهند شد.
دکتر جمیل صادقی فر، رئیس مرکز مشارکت های اجتماعی دانشگاه ضمن خوش آمدگویی به حضار و تقدیر از حضور حداکثری اعضاء در جلسات، هدف از تشکیل کمیته دیدهبانی سلامت استان را کمک به ایجاد تلنگر بیشتر برای سیاستگذاران سلامت استان، مقامات ارشد استان، مدیران اجرایی استان و فعالان رسانه ها و فضای مجازی عنوان نمود. دکتر صادقی فر در ادامه بیان کرد: بخشی از شاخص های سلامت را در قالب نیمرخ سلامت استان مطرح می کنیم که این شاخص ها در سند توسعه سلامت استان که با حضور معاون پارلمانی رئیس جمهور و استاندار محترم رونمایی شد و پس از استان هرمزگان به عنوان دومین استان کشور که سند توسعه سلامت استان را تدوین نموده است، گنجانده شده است. وی خاطرنشان کرد: کمیته دیدهبانی سلامت یکی از ارکان دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی میباشدکه وظیفه همافزایی مراجع جمعآوری اطلاعاتی سازمانها و دستگاهها برای ارائه تصویر روشن از وضعیت سلامت مردم استان را برعهده دارد. این کمیته وضعیت شاخصهای سلامت منتخب را در بازه های زمانی مختلف تحلیل و گزارش میکند. وی در ادامه بیان نمود: با توجه به اینکه یکی از اهداف کمیته دیده بانی سلامت کمک به سیاستگذاری سلامت استان است، بایستی شناسايي اولویت ها و عومل موثر بر آنها که منجر به انجام اقدامات پيشگيرانه موثر بر آنها می شود، در دستور کار قرار گیرد. وی در ادامه تشکیل کمیته دیدهبانی سلامت را حرکتی موثر و مفید در راستاي ارتقاي شاخص هاي سلامت و سطح سواد سلامت جامعه دانست که ميتواند با فرهنگ سازي و مشاركت همه ارگانها به این مهم دست یافت.
در ادامه جلسه مهندس پیرانی، کارشناس مسئول دبیرخانه سلامت وا منیت غذایی در زمینه وظایفی که برای اعضای کمیته دیده بانی سلامت مطرح است توضیحاتی ارائه نمود و گفت: هر اقدامی در هر زمینه ای مستلزم همفکری، تبادل اطلاعات و شناخت از اقدامات قبلی انجام شده در این راستا می باشد، یعنی شناخت لازمه برداشتن گام های بعدی است و مرحله شناخت هم مستلزم جمع آوری شاخصها و اطلاعات است که در این زمینه همکاری سایر سازمان های عضو کمیته دیده بانی ضروری می باشد.
خانم صادقی راد، کارشناس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی و مسئول برنامه کمیته دیده بانی سلامت استان پس از اشاره اجمالی به شیوه نامه تشکیل کمیته دیده بانی سلامت هدف از برگزاری کمیته دیدهبانی سلامت را فراهم آوردن اطلاعات و دانش لازم از طریق جمع آوری و رصد نظام مند آمارها و شاخص های مربوط به سلامت برای کمک به سیاست گذاری سلامت جامعه، تصمیم گیری و اجرا بیان کرد. وی در ادامه مصوبات جلسه قبل را از جمله؛ تشکیل گروه کاری در فضای مجازی تهیه و گزارش مهمترین شاخص های سلامت ادارات به کمیته دیده بانی و تصویب پروپوزال تحت عنوان وضعیت توسعه یافتگی استان ایلام به لحاظ شاخص های بهداشت و درمان از سال 93 تا 97 بیان نمود.
مهندس کاظم زاده، رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذا سازمان جهاد کشاورزی استان به ارائه آمار میزان بهره برداری بخش کشاورزی، منابع طبیعی، اراضی کشاورزی، سطح زیرکشت اراضی زراعی و باغی، میزان تولید محصول سالم و ارگانیک، نیاز مصرفی محصولات و میزان مصرف سموم و کودهای شیمیایی در استان پرداخت و در ادامه افزود: استان ایلام در تولید محصولاتی چون کلزا، گندم و جو با کیفیت مطلوب به خودکفایی رسیده است و عمده محصولات کشاورزی تولید شده در استان از لحاظ کیفیت و میزان استفاده از سموم و کودهای شیمیایی سالم می باشند.
در پایان جلسه نمایندگان ادارات عضو کمیته دیده بانی سلامت استان به طرح پیشنهادات خود در خصوص استخراج شاخصهای سلامت پرداختند و خواستار به اشتراک گذاشتن اطلاعات جهت تنظیم سیاست های کاری دوجانبه سازمان ها شدند.