برگزاری کارگروه فرهنگی اجتماعی، سلامت، زنان و خانواده با محوریت حاشیه نشینی در استانداری ایلام
امتیاز:
کارگروه فرهنگی اجتماعی، سلامت، زنان و خانواده 29 مهرماه 1398 با حضور معاون سیاسی امنیتی استانداری، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام، فرماندار ایلام، رئیس مرکز مشارکت های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی، مشاور استاندار در امور بانوان و خانواده و سایر اعضاء کارگروه با محوریت حاشیه نشینی در سالن جلسات شهید رجایی استانداری ایلام برگزار گردید.
دکتر محمد نوذری، معاون سیاسی امنیتی استانداری ایلام ضمن تسلیت ایام اربعین حسینی بیان نمود: مجموعه اقدامات انجام گرفته و کمیته های تشکیل شده مرتبط، منتج به برگزاری کنگره عظیم اربعین به صورت بسیار شایسته ای در استان شد که نشان از مدیریت قوی و همکاری مطلوب و گسترده همه سازمانها دارد و جا دارد از زحمات تمام دست اندرکاران این کار بزرگ تقدیر و تشکر نمایم. وی در ادامه بیان نمود: این جلسه کارگروه در زمینه مباحث فرهنگی- اجتماعی و به خصوص در مورد حاشیه نشینی تشکیل شده است و با توجه به اینکه در استان ایلام شهرهای ایلام، آبدانان، دهلران و ایوان با موضوع حاشیه نشینی مواجه هستند، باید گفت که حاشیهنشینی یک اولویت اساسی است که بایستی به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد. دکتر نوذری افزود: دو نوع تفکر در خصوص حاشیه نشینی وجود دارد؛ یک نگاه محدودیتزا میباشد به این معنی که بستری ایجاد کنیم تا از حضور افراد ضعیف و با توان مالی پایین در این مناطق جلوگیری کنیم و نگاه دیگر نگاه انسانی و اخلاق مدار است که با توجه به آن بایستی برای افراد ساکن در حاشیه شهرها زمینه ارائه خدمات بهداشتی– درمانی و اجتماعی را فراهم کنیم و در نهایت وظیفه همه ما این است که راه اعتدال را پیش بگیریم و با اندیشیدن تدابیر موثر، زمینه کاهش آسیب های مناطق حاشیه نشین و ایجاد امکانات برای حاشیه نشینان را فراهم نماییم. وی در ادامه خاطر نشان کرد: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بعد از طلاق، خودکشی و اعتیاد، یکی از آسیب اجتماعی اولویت دار در کشور حاشیه نشینی است که با رشد شهرنشینی آغاز شده و همچنان رو به افزایش است و با توجه به اینکه حاشیه نشینی یک مسئله چند وجهی است حل این معضل نیازمند عزم عمومی و همکاری و همراهی تمام نهادها و سازمانهای مسئول است و با همکاری میان نهادهای مسئول میتوان به نتیجه مطلوب دست یافت. دکتر نوذری در ادامه تصریح نمود: دو دفتر تسهیل گری به عنوان "شهرداران اجتماعی" در حوزه حاشیه نشینی فعالیت می کنند و با توجه به اینکه وظیفه دفاتر تسهیلگری ارتباط بین مردم و دولت است بایستی دستگاهها با این دفاتر ارتباط موثر داشته باشند تا با فعالیت مستمر بتوانند آسیب های اجتماعی در مناطق حاشیه ای را کاهش دهند.
در ادامه دکتر محمد کریمیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ابتدا آمار خدمات انجام شده در حوزه بهداشت و درمان برای زائرین توسط دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ایام اربعین از سیزدهم تا بیست و هفتم مهرماه را ارائه نمود و در ادامه در خصوص بحث حاشیه نشینی تصریح کرد: ساکنان مناطق حاشیه نشین به علت عدم دسترسی به امکانات مناسب شهری، آموزشی و رفاهی در معرض آسیبهای اجتماعی بسیاری قرار دارند. وی افزود: در حوزه بهداشت و درمان در سطح شهرستان های ایلام، ایوان، آبدانان و دهلران به شکل بسیار مناسبی زیرساخت های بهداشتی درمانی ایجاد شده است و اکنون به لحاظ دسترسی فیزیکی و مالی هیچ گونه مشکلی در دریافت خدمات بهداشتی درمانی برای این مناطق وجود ندارد.
در بخش دیگری از جلسه دکتر جمیل صادقی فر، رئیس مرکز مشارکت های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی و رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان در ابتدای صحبت های خود از برگزاری شایسته کنگره عظیم اربعین در استان ایلام به عنوان افتخاری برای استان نام برد و در ادامه بیان نمود: ده بند از مصوبات جلسه قبل که مربوط به بخش سلامت بود و پیگیری آنها بر عهده مجموعه دانشگاه علوم پزشکی بوده است از جمله؛ استقرار سیستم تشخیص هویت پزشکی قانونی استان، تهیه محلهای مورد نظر و راه اندازی سازه متحرک برای نگهداری اجساد، تامین تجهیزات و دارو با همکاری مدیریت درمان تامین اجتماعی استان، احداث بیمارستان صحرایی با همت سپاه پاسداران استان، استقرار کانکس جهت اسکان پرسنل به منظور بیماریابی در نقطه صفر مرزی، دپوی فرآورده های خونی در پایانههای مرزی، نظارت بر آب شرب و آبهای بسته بندی شده با کمک آب و فاضلاب شهری و... به نحو مطلوب اجرایی شدند. دکتر صادقی فر در ادامه در ارتباط با موضوع حاشیه نشینی تصریح نمود: توانمندسازی شهروندان در مناطق حاشیه ای می تواند در راستای عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه امکانات و منابع موثر باشد تا با رفع نقاط ضعف و تقویت احساس تعلق در بین شهروندان در کاهش آسیب های اجتماعی در حاشیه شهرها گام های موثر برداریم. وی با اشاره به نقش مجامع سلامت محله، کانون های سلامت محلات و سازمان های مردم نهاد اظهار داشت: سمن های فعال در استان در تعامل با دفاتر تسهیل گری می توانند در رفع نیازها، ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی در مناطق حاشیه نشین موثر واقع شوند.
در ادامه جلسه سایر اعضاء کارگروه از جمله؛ فرماندار ایلام، مدیر عامل بیمه سلامت استان، مدیرکل راه و شهرسازی استان، مدیرکل ورزش و جوانان، مدیرکل سازمان بهزیستی استان، سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری، مسئول دفاتر تسهیلگری محله های سبزس آباد و مهرآباد به ارائه اقدامات انجام شده توسط حوزه مربوطه در حاشیه شهرها پرداختند و پیشنهادات خود را جهت ارائه بهتر خدمات و حمایت بیشتر از افراد حاشیه نشین عنوان کردند.