برگزاری همایش عمومی آگاهی بخشی، غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان در استان ایلام
امتیاز:
همایش عمومی آگاهی بخشی، غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان با همت مرکز مشارکت های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام و موسسه خیریه سرطان نور شعبه استان ایلام و با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی، صدا و سیما و هلال احمر استان، با حضور مدیر کل امور اجتماعی و مدیر کل امور بانوان استانداری، پیام گزاران سلامت ادارات، بانوان شاغل در ادارات مختلف استان و جمع کثیری از بانوان در سالن همایش هلال احمر استان برگزار گردید.
دکتر جمیل صادقی فر، رئیس مرکز مشارکت های اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن عرض خیر مقدم به حضار و تشکر از همکاری دست اندرکاران این برنامه به راه اندازی سرای سمن های سلامت در استان و در همین راستا راه اندازی دفتر نمایندگی موسسه خیریه سرطان نور در استان اشاره نمود و به تشریح عملکرد موسسه خیریه سرطان نور در استان ایلام و خدماتی که به بیماران مبتلا به سرطان ارائه می گردد پرداخت. وی در ادامه بیان داشت: در انتخابی شایسته همایش آگاهی بخشی، غربالگری و تشخیص زود هنگام سرطان پستان همزمان با ماه جهانی این بیماری و هفته سلامت بانوان در استان برگزار می شود و باید بر این موضوع که مسئولیت اصلی حفظ سلامت افراد بر عهده خود افراد و در گرو مشارکت فعال آنها در سلامت است تاکید کنیم. دکتر صادقی فر خاطر نشان کرد: همکاری بین بخشی در استان برای موضوع حساس سلامت در حد بسیار درخشانی وجود دارد و این موضوع یعنی تقویت همکاری های بین بخشی برای سلامت به عنوان محور چشم انداز توسعه سلامت استان در نظر گرفته شده است.
دکتر حسن نورمحمدی، فوق تخصص آنکولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه از برگزاری این دسته از همایشها ابراز خرسندی نمود و ضمن اشاره به معنای واژه سرطان به تشریح کامل سرطان پستان پرداخت. دکتر نورمحمدی افزود: سرطان پایان زندگی نیست بلکه شروع یک مبارزه برای ادامه زندگی است. وی بیان نمود: سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان در دنیا است و به همین دلیل از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دکتر نورمحمدی در ادامه سخنان خود بر مراجعه به موقع بیماران در معرض بیماری به متخصصین تاکید نمود و گفت: اگر بیماران در مراحل اولیه بیماری به پزشک مراجعه کنند، شانس بهبودی آنها به میزان قابل توجهی بالا میرود. وی در ادامه افزود: با غربالگری و تشخیص زودرس، سرطان پستان در مراحل اولیه قابل درمان است. غربالگری شامل انجام معاینه ماهیانه پستانها و زیر بغل توسط خود فرد، معاینه بالینی پستان توسط پزشک، ماما و یا کادر بهداشتی و همچنین در برخی موارد انجام ماموگرافی است.
دکتر جلیلیان، متخصص زنان و زایمان و عضو هیئت علمی دانشگاه پس از تعریف بیماری سرطان پستان و اهمیت انجام معاینات ماهیانه توسط خود افراد و پرداختن به ریسک فاکتورهای سرطان پستان اظهار داشت: معاینه بالینی پستان در افراد بالای ۲۰ سال هر شش ماه یکبار توصیه می شود. وی خاطر نشان کرد: با غربالگری، تشخیص زود هنگام و تحت درمان قرار گرفتن می توان این سرطان را درمان و یا کنترل کرد. دکتر جلیلیان در ادامه، نحوه خود آزمایی پستان و نحوه برخورد با موارد مشکوک به سرطان پستان را مورد بحث و بررسی قرار داد. وی افزود: اصلاح سبك زندگی، تحرك و فعالیت بدنی و اهمیت دادن به سلامتی با مراجعه به مراكز بهداشتی و پیشگیری از وقوع بیماری تا حد بالایی می تواند در كاهش میزان شیوع این نوع سرطان موثر باشد.
در بخش دیگری از این همایش خانم دکتر نریمانی، مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی در امور بانوان بیان نمود: غربالگری اولیه پستان در تمامی مراکز جامع سلامت، پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت در سطح شهر و روستا به صورت رایگان انجام می شود و کلیه خانم های 30 سال به بالا که در گروه سنی میانسالان میگنجند می توانند از بسته خدمتی میانسالان بهره مند گردند. وی در ادامه به تشریح کامل خدماتی که در مراکز جامع سلامت در سطح استان ارائه می گردد پرداخت و تصریح نمود: به زودی و با همت ریاست محترم و مجموعه دانشگاه علوم پزشکی ایلام و با پیگیری های انجام شده کلینیک سرطان پستان در استان راه اندازی خواهد شد که به تمام تجهیزات مورد نیاز برای تشخیص و درمان این بیماری مجهز خواهد شد.
در پایان همایش حاضرین در جلسه سوالات تخصصی خود را در خصوص سرطان پستان مطرح کردند
و پاسخ سوالات را از متخصصین حاضر در همایش دریافت نمودند.