X
تاریخ انتشار: یکشنبه 03 آذر 1398
کارگاه آموزشی تعهد و مسئولیت اجتماعی سازمان های مردم نهاد سلامت استان ایلام برگزار شد.

  کارگاه آموزشی تعهد و مسئولیت اجتماعی سازمان های مردم نهاد سلامت استان ایلام برگزار شد.

امتیاز: Article Rating

کارگاه آموزشی تعهد و مسئولیت اجتماعی سازمان های مردم نهاد سلامت استان ایلام با حضور رئیس مرکز مشارکت های اجتماعی دانشگاه، کارشناس مسئول بیماری های خاص دانشگاه، مدیر و کارشناسان حوزه خیرین و سازمان های مردم نهاد دانشگاه و مسئولین دفاتر نمایندگی سمن های سلامت استان در محل سالن جلسات مرکز مشارکت های اجتماعی دانشگاه برگزار گردید.

در ابتدای جلسه دکتر جمیل صادقی فر، رئیس مرکز مشارکت های اجتماعی دانشگاه ضمن معرفی سمن‌های سلامت فعال در سرای سمن های سلامت استان از جمله؛ انجمن خیریه حمایت از بیماران با ناهنجاری های مادرزادی(محکم)، انجمن صرع، انجمن ام اس، موسسه سرطان نور، کانون هموفیلی، انجمن اهداء عضو و انجمن تالاسمی به صورت اجمالی در خصوص حوزه کاری و اقدامات انجام گرفته توسط این سمن ها توضیحاتی ارائه نمود. وی افزود: می توانیم از راه اندازی سرای سمن های سلامت استان به عنوان یک تجربه موفق در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایلام یاد کنیم و سمن های سلامت استان بازوی توانای دانشگاه علوم پزشکی هستند که با همکاری خوبی که در حوزه سلامت با دانشگاه دارند هم می توانند باری را از روی دوش دانشگاه علوم پزشکی بردارند و هم حامی بیماران نیازمند باشند. دکتر صادقی فر در پایان افزود: به منظور ارائه خدمات مطلوب تر به بیماران بایستی سمن های سلامت استان با واحد بیماری های خاص دانشگاه ارتباط و تعامل بیشتری داشته باشند.

دکتر جوروند، مدیر امور خیرین و سازمان های مردم نهاد دانشگاه کلیاتی در مورد ارتباط و به طور خاص ارتباط با بیمار ارائه نمود و گفت: ارتباط به معنی فرآیند انتقال پیام از فرستنده به گیرنده مشروط بر اینکه در گیرنده پیام، مشابهت معنا داشته باشد. وی افزود: در برقراری ارتباط با بیمار بایستی نوع ارتباط ما به شکلی باشد که بیشترین اطلاعات را از بیمار بگیریم، مستندات مورد نیاز را کامل کنیم و در نهایت بیمار را راهنمایی کنیم.

فتاحی، مسئول بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: طبق دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیماران خاص در سه نوع شامل بیماران تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی تعریف شده اند و بیماری هایی مانند؛ ام اس، سرطان، CF و... جزء دسته بیماری های های صعب العلاج می باشند. وی افزود: از طرف وزارت بهداشت و درمان بسته های حمایتی به عنوان مثال انجام "ام آر آی" رایگان یکبار در سال برای بیماران خاص در نظر گرفته شده است. فتاحی خاطر نشان کرد: دفترچه بیماران خاص دارای کد مخصوصی هستند که در سیستم HIS بیمارستان ها ثبت شده است و در صورت مراجعه بیمار خاص به بیمارستان که در ارتباط با بیماری ثبت شده آنها باشد، کلیه خدمات درمانی به صورت رایگان به آنها ارائه می‌شود. مسئول بیماری های خاص دانشگاه یادآور شد: بسته های حمایتی فقط برای ارائه به بیماران تالاسمی، هموفیلی، دیالیز، ام اس و CF تعریف شده اند. وی در ادامه به تفصیل در خصوص اهداء عضو، شرایط، روند کار و سایر مسائل مربوط به آن توضیحاتی ارائه داد. فتاحی در پایان بر ارتقاء فرهنگ عمومی در خصوص اهداء عضو و همکاری های درون بخشی و برون بخشی بیشتر در این زمینه تاکید نمود.

در پایان حاضرین در جلسه سوالات و ابهامات خود را در زمینه مسائل مطرح شده بیان نموده و پاسخ خود را از آقای فتاحی دریافت کردند.

 

تصاویر
  • کارگاه آموزشی تعهد و مسئولیت اجتماعی سازمان های مردم نهاد سلامت استان ایلام برگزار شد.
ثبت امتیاز